Душко Марковић / - BOJANA CUPIC
16/05/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић Бојанићу: Имали смо бренд, путнике и одлично особље, гдје смо данас?

Дали смо помоћ Монтенегроeрлaјнзу исто како су то урадили и други, земље ЕУ, наводи Марковић

Бивши премиjер Душко Марковић каже да jе Влада коjу jе он водио дала помоћ Монтенегроерлајнзу исто како су то урадили и други, земље ЕУ, те да jе спасавала запослене и њихове породице – да би опстали и као држава и као економиjа. Он jе подсjетио да jе Црна Гора имала и бренд, и путнике, и одлично сертификовано летачко особље.

Он је реаговао на то што је  Влада премиjера Здравка Кривокапића саопштила да jе Агенциjа за заштиту конкуренциjе дониjела рjешење коjим jе утврђено да циjели Закон о улагању у консолидациjу и развоj Друштва за транспорт путника и робе у ваздушном саобраћаjу Монтенегроерлајнз ад Подгорица ниjе у складу са Законом о контроли државне помоћи.

- Министре Боjанићу, кад обjављуjете туђа писма и кад се на њих наслањате у продуковању популизма, обjасните грађанима зашто не покажете и она коjа не иду у прилог Вашем аферашком приступу. Дали смо помоћ Монтенегроерлајнзу исто како су то урадили и други, земље ЕУ. Спашавали смо нашу заjеднички кућу, наше запослене и њихове породице – да бисмо опстали и као држава и као економиjа - наводи Марковић.

Марковић пита Боjанића да ли стварно мисли да се имало времена да се годинама чека одлука Агенциjе за заштиту конкуренциjе?

- Коjа jе своj став, иако смо водили диjалог и достављали расположиву документациjу, исказала не у нашем, већ у мандату новоконституисане парламентарне власти - каже Марковић.

Марковић пита "гдjе смо ми данас, МИНИСТРЕ Боjанићу?"

- Имамо име, а немамо компаниjу. Имамо бренд у наjави, а немамо превозника. Имамо само jедан авион! А имали смо и бренд, и путнике, и одлично сертификовано летачко особље – коjе jе данас на бироу рада! Зато данас jедна туђа авио-компаниjа превози, узима путнике, и докупљуjе авионе! Ето то сте нам осигурали… - закључио jе Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:38