Спајић и Милатовић / Фото: Инстаграм
15/05/2021 u 10:55 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милатовић и Спајић најављују пакет добродошлице за све инвеститоре

Држава је сигурна за туристе, поручују минситри

Црна Гора је спремна да повлачи тешке потезе неопходне за брже приступање Европској унији (ЕУ), а задатак ове Владе је да државу уведе у ЕУ до краја четворогодишњег мандата и на томе сви много радимо, поручили су министри финансија и социјалног старања и економског развоја Милојко Спајић и Јаков Милатовић.

Министри су такође поручили да су циљ Владе кредибилни инвеститори ЕУ, а најављено је да је у припреми пакет који ће бити добродошлица за све инвеститоре у једном веома здравом фискалном окружењу.

Министри су учествовали а Делфи економском форуму, а на форуму су, како наводе, искористили да промовишу Црну Гору као отворену, сигурну и пожељну туристичку дестинацију усљед глобалне пандемије.

Милатовић је нагласио да Црна Гора као мала земља може брже да приступи реформама и буде добар примјер за цијели регион, с обзиром да је европска интеграција једина будућност, а без тога ни Европа не би била потпуна.

- Желимо да приступање Унији буде много брже него што аналитичари предвиђају и да Црна Гора буде спремна за улазак у ЕУ у току овог мандата Владе - додао је Спајић.

Министри су сагласни да је, уз суштинско приближавање црногорске економије европској, за државу посебно важна владавина права и резултати на том пољу.

- Често смо у прошлости имали ситуације гђе се било про-европски само у теорији и говорило се у суперлативу како желимо да се приближимо ЕУ, али чињенично није увијек било такво понашање. Ова Влада мијења ту праксу и јако озбиљно схвата процес придруживања. На Западном Балкану - први смо у реду за приступање ЕУ, али и даље имамо много посла да би се то постигло. Важно је да се фокусирамо на егзекуцију и имплементацију свих правила и закона које преузимамо од ЕУ - истакао је Спајић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:57