Запаљен аутомобил у Андријевици / - Дан
14/05/2021 u 21:51 h
Дарко ЈововићДарко Јововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Андријевици запаљено возило Чеда Јелића

Како је Јелић истакао за Портал Дана, сигуран је да иза овог напада стоје структуре бивше власти јер знају да је био учесник литија, и да се залаже за заштиту српства у Црној Гори

Нешто послије 21 час у мјесту Слатина надомак Андријевице запаљен је путнички аутомобил Чеда Јелића угледног становника овог града и једног од предводника прошлогодишњих литија у овом граду на сјеверу.

Он је за Портал Дана изјавио да је непосредно прије пожара паркирао аутомобил поред магистралног пута и отишао код пријатеља да попије кафу. Казао је да је одмах након тога један од мјештана примијетио као возило гори.

– Дошао сам код пријатеља да попијем кафу и посједим, паркирајући ауто поред главног пута који води ка Андријевици. Недуго затим комшија је примијетио да ауто гори. Обавијештени су ватрогасци који су одмах дошли на лице мјеста и локализовали пожар, али је ватрена стихија ипак направила стопостотну штету на возилу – казао је Јелић

Навео је да се на лицу мјеста може јасно видјети да је возило посуто бензином и потом запаљено. Истакао је да оправдано сумња да је то намјерно ураађено и да све то има везе са смјеном власти у Црној Гори.

– Лако се може видјети да је возило посуто бензином што свједочи да је  неко циљно дошао да га запали. Мотив паљења је јасан и њега треба тражити у чињеници да сам био један од великих противника бившег режима и да сам активно учествовао у његовом рушењу. Уз то налазио сам се у првим редовима у моменту кад је наш народ, кроз вишемјесечне литије, устао у одбрану светиња. Да сам се нашао на мети политичких противника указују и бројне пријетње које сам на различите начине добијао са више адреса – нагласио је Јелић.

Полиција је изашла на лице мјеста и извршила увиђај, истичући да ће даља истрага утврдити узроке пожара

Ватрогасна служба је успјела да локализује пожар, а на колима је причињена велика материјална штета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:59