/ Илустрација фото: SHUTTERSTOCK
15/05/2021 u 11:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више од десет мртвих и 300 повријеђених у два торнада у Кини

Торнадо брзине 86 километара на час погодио је град Вухан, уништио је више од 20 домова

Најмање десет људи је погинуло, а 300 је повријеђено када су два торнада погодила централни и источни дио Кине, извијестили су кинески медији. Локалне власти су саопштиле да је шесторо људи погинуло у Вухану и још четворо у граду Шенгзе, на источној обали у близини Шангај.

Торнадо је најприје погодио Шенгзе у петак увече око 19 сати по локалном времену, а оштећене су фабричке зграде и постројења за електричну енергију, преноси Радио Слободна Европа. Власти тог града су на друштвеним мрежама објавиле да је четворо људи погинуло, а 149 повријеђено. Торнадо брзине 86 километара на час погодио је град Вухан, у 20 сати и 40 минута по локалном времену, а уништио је више од 20 домова и изазвао прекид снабдијевања струјом 26,6 хиљада домаћинстава.

Власти су објавиле да је у Вухану шесторо погинуло, док је 218 особа повријеђено.Агенција Синхуа јавила је да је у Вухану 27 кућа срушено, а још 130 оштећено.Такође су оштећена два крана и помоћне зграде на градилиштима. Фотографије показују спасиоце који трагају за жртвама међу рушевинама у Вухану и раднике који рашчишћавају металне дјелове у фабрици у Шенгзеу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:46