Калезић и Драшковић / - фото: Шаховски савез
14/05/2021 u 23:16 h
Mitar DjukanovicMitar Djukanovic
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драшковић и Благојевић у финалу доигравања за Свјетски куп

Нови првак државе, интернационални маjстор Лука Драшковић jе ремиjем за прошлогодишњим прваком Блажом Калезићем дошао до финала. Благоjевић jе у класичноj партиjи успио да искористи рискантну игру Александра Томића у Бенониjу

Доигравање за представника Црне Горе на Свjетском купу у шаху дониjело jе велика узбуђења другог дана полуфиналних дуела.

Епилог jе да ће се у финалу састати Лука Драшковић и Драгиша Благоjевић.

Нови првак државе, интернационални маjстор Лука Драшковић jе ремиjем за прошлогодишњим прваком Блажом Калезићем дошао до финала.

Лука се биjелим фигурама опредиjелио за обрнуту краљеву индиjку, а Калезић jе дуго тражио начин да стекне предност, обзиром да му jе побjеда била нужна како би меч одвео у доигравање.

Драшковић jе маневрисао, а ситне непрецизности ниjесу биле довољне Калезићу да угрози биjелог монаха, па jе ремиjем свакако задовољниjи Драшковић коjи ће у финалном мечу са велемаjстором Драгишом Благоjевићем, тражити визу за Сочи.

Благоjевић jе у класичноj партиjи успио да искористи рискантну игру Александра Томића у Бенониjу.

У раноj фази jе пjешак доспио на полjе д6 успоривши развоj црних фигура, што jе искусни велемаjстор искористио и велику предност претворио у поен, а меч одвео у доигравање по убрзаном темпу.

Узбудљиво jе било и у доигравању гдjе jе Томић покушао у првоj партиjи да форсира игру на побjеду у обjективно jеднакоj позициjи, па jе Благоjевић повео 1:0.

Томић jе морао да игра на побjеду у другоj партиjи, а у кључном моменту ниjе нашао прави план, материjал jе редуциран и настала jе завршница у коjоj jе велемаjстор био задовољан ремиjем, коjи га jе одвео у финале.

Од суботе jе на програму финални меч, између Луке Драшковића и Драгише Благоjевић.

Друга партиjа и евентуално доигравање ће бити одржано у недјељу, када ће бити познат представник Црне Горе на престижном такмичењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:26