Марко Ковачевић / -Фото: Дан
15/05/2021 u 07:00 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Никшић ће добити Кућу пољопривреде

За град под Требјесом долази боље вријеме, најављују из нове власти

За град под Требјесом, барем према најавама представника нове локалне власти, долази боље вријеме. 

Марко Ковачевић у име коалиције "За будућност Никшића", коју предводи Демократски фронт (ДФ), нови је предсједник Општине, а на ту функцију именован је 10.маја на сједници Скупштине општине града који је два дана потом прославио и свог свеца заштитника, Светог Василија Острошког.

Да су промјене на помолу видјело се и тог дана јер су прославили Св. Василија, по први пут након више од 20 година, присуствовали и представници нове никшићке власти. Ковачевић у разговору за "Дан" већ за наредне дане најављује активности које ће допоринијети побољшању привредног амбијента на подручју општине а, како каже, у току је формирање тима његових најближих сарадника.

-Тим мојих најближих сарадника је у формирању. Треба проћи одређене процедуре али и договорити се око свега са коалиционим партнерима. За град већ радимо, ступамо у контакт прије свега са Владиним ресорима, разматрамо идеје и могућности за спровођење наших изборних програма. Неопходно је припремити терен за реализацију онога што су били наши изборни програми. Ја ћу врло брзо имати састанке са одређеним инвеститорима након којих ћу, надам се, имати лијепе вијести за грађане - најавио је Ковачевић.

Како је истакао, могућности за Никшић сада су веће него раније, а нова локална валст здравији је партнер за сваког инвеститора од претходне. Ковачевић је казао да су већ у току предизборне кампање обезбиједили једног инвеститора и то из области прехрамбене индустрије.

-Осим довођења нових инвеститора, базираћемо се и на развој пољопривреде. Већ у понедељак састајемо се са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде мр Александром Стијовићем, да размотримо могућности откупа вишкова пољопривредних производа и оснивања Куће пољопривреде у нашем граду. Имамо интересовање више европских компанија за паметно управљање отпадом да ријеше проблеме које по том питању имамо. Ових дана ћу имати састанке са представницима синдиката Жељезаре и Металца на којима ћемо покушати да заједно дођемо до одређених решења и иницијатива које би опоравиле та посрнула предузећа. Наравно, у томе ће нам бити потребна помоћ и са државног нивоа - казао је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:03