Дивља депонија Ћафе / -фото: Д.С.
14/05/2021 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На подручју од Бара до Улциња 152 дивље депоније

Дивље депоније су ружна слика наших навика и одраз некултуре, казао је Пејовић

Дивље депоније представљају највећи проблем за запослене у барском „Комуналном предузећу” кад је у питању одржавање комуналне хигијене на подручју општине. Као по неком неписаном правилу, дивље депоније ничу како на периферији, тако и у свим дијеловима града.

Баца се све, шут, стари намјештај и дјелови кућанских апарата, а вишка из својих домова несавјесни грађани углавном се рјешавају под окриљем ноћи. Тачан број дивљих депонија на подручју општине се не зна, али према неким незваничним подацима до Улциња постоје чак 152 депоније шута.

Према ријечима извршног директора „Комуналног предузећа”, Стева Пејовића, дивље депоније су ружна слика наших навика и одраз некултуре.

– Узалуд су сви наши апели, не можемо да спријечимо да се отпад баца поред контејнера. Сигурни смо да би слика на терену била другачија да сви у ланцу поштујемо договор кад је у питању депоновање, јер то не зависи само од наших радника. Проблем је што нико не жели контејнере поред својих објеката – каже Пејовић.

Међутим, ових дана се неко досјетио да на улазе двије дивље депоније, Куфин и Ћафе (која је истина давно затворена, али је појединци и даље користе), поставио огромне бетонске блокове које је готово немогуће помјерити, и на тај начин спријечио даљу девастацију ових простара.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:20