Вода односи путеве / - Дан
13/05/2021 u 11:35 h
Дарко ЈововићДарко Јововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Коњуха до Андијевице лакше је на коњу, него аутомобилом

У поплавама које су се десиле прије десет година главни пут који повезује поткомовска села са Андријевицом је доживио мноштво оштећења. Том приликом ријека је на више мјеста поткопала труп пута који ни до данашњих дана није доведен у ред, казала је предсједница МЗ Коњухе Вера Ћирић

На путу Андријевица - Коњухе коловоз је на више мјеста толико оштећен да предстваља праву опасност за све учеснике у саобраћају. Велики број клизишта је условио да поред рјечних корита дође до сужавања коловозне траке и појаве огромних кратера. И поред бројних захтјева мјештана клизишта годинама нико не покушава да санира због чега су становници Кошутића, Коњуха, Јошанице, Јапана, Ђулића, Цецуна и Кути лишени одговарајуће комуникације са градом.

image

Лакше коњем, него колима

- Дан

- У поплавама које су се десиле прије десет година главни пут који повезује поткомовска села са Андријевицом је доживио мноштво оштећења. Том приликом ријека је на више мјеста поткопала труп пута који ни до данашњих дана није доведен у ред. Та оштећења представљају праву опасност за учеснике у саобраћају, нарочито у зимском периоду кад се коловоз заледи. О томе свједочи и чињеница да смо на овом путу имали мноштво саобраћајних удеса, од којих су неки имали трагични исход – наглашава предсједница мјесне заједнице Коњухе Вера Ћирић.

image

Општина нема новца за реконструкцију

- Дан

Мјештани подсјећају да је до сада извршена једино поправка клизишта у мјесту Смољевице, док су сва друга оштећења на путу према Коњусима и Јошаници остала несанирама.

image

Пут често непроходан

- Дан

- У мјесту Крњач, због појаве клизишта, дошло је до великог улегнућа асфалтне подлоге, још прије више од десет година. Знамо је Влада својевремено опредијелика новац за санацији овог клизишта, али није нам јасно што се оволико касни са рјешавањем овог опасног проблема. Сличних клизишта има још и ти одрони нијесу ни мало безазлени. Зато инсистирамо да се рјешавању виталних проблема локалног становништва приступа много озбиљније – истако је мјештанин Милета Ђерковић.

image

Општина нема новца за реконструкцију

- Дан

Житељи поткомовских села наглашавају да су и концесионари у великој мјери оштетили путеве на овом подручју. Устврдили су да су иза себе остављали девастиране просторе, уништене путеве и поремећена водоизворишта.

Из локалне управе наводе да су свјесни тежине назначеног проблема и да очекују помоћ државе у циљу поправке пута ка Коњусима.

-Санација овог пута захтијева значајна улагања. Ми немамо довољно средстава да сва та оштећења поправимо, зато очекујемо помоћ државе како би ову саобраћајницу довели у ред – навели су из локалне управе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:20