/ Лука Целиоли и Иван Вуковићи
12/05/2021 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић и Целиоли: Интензивираћемо сарадњу у области економије и културе

Вуковић је Целиолија информисао да ће у сусрет Дану независности Црне Горе у Подгорици бити откривен споменик Јелени Петровић Савојској

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић састао се са амбасадором Италије у Црној Гори Луком Целиолијем са којим је разговарао о наставку успјешне сарадње између Главног града и амбасаде Италије. Вуковић је Целиолија упознао са резултатима рада градске управе у протеклом периоду и амбициозним плановима за текућу годину.

- Амбасадор Целиоли је изразио задовољство досадашњом сарадњом са Главним градом и најавио да ће амбасада Италије, на бази прошлогодишњег позитивног искуства, и ове године са удружењем Цонфиндустриа организовати Економски пословни форум у Подгорици, што је добра прилика да се заинтересовани италијански инвеститори упознају са привредним потенцијалима и ресурсима гавног града Црне Горе- саопштено је из ПГ Биора.

image

ФОТО: ПГ БИРО

- ФОТО: ПГ БИРО

Вуковић је Целиолија информисао да ће у сусрет Дану независности Црне Горе у Подгорици бити откривен споменик Јелени Петровић Савојској, принцези Црне Горе и краљици Италије и позвао амбасадора Италије да присуствује свечаности поводом догађаја који је од великог значаја и за Црну Гору и за Италију. 

Амбасадор Целиоли је изразио посебно задовољство због откривања споменика краљици Јелени и прихватајући позив градоначелника саопштио да ће то бити још једна лијепа прилика за промовисање зајдничке традиције и културе двије државе и два народа. Он је најавио и неколико значајних културних манифестација које амбасада поводом Дана државности Италије планира да реализује у сарадњи са ЈУ Музеји и галерије Подгорице. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:08