/ - фото: Управа за инспекцијске послове
13/12/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција Управе за инспекцијске послове дала резултате

Контролисано jе укупно 125 угоститељских обjеката, а утврђено jе 18 неправилности и подниjето 15 кривичних приjава

У петак и суботу вече спровођене су акциjске контроле угоститељских обjеката у Подгорици, Тузима, Никшићу, Будви, Тивту, Котору, Херцег-Новом, Бару, Улцињу, Биjелом Пољу, Рожаjама, Плаву и Гусињу и Пљевљима од стане Управе за инспекциjске послове, уз асистенциjу Управе полициjе и Комуналне инспекциjе и полициjе. Подниjето укупно 15 кривичних приjава.

 - За двиjе вечери контролисано jе укупно 125 угоститељских обjеката (петак вече 67, субота вече 58), а утрврђено jе 18 неправилности и подниjето 15 кривичних приjава (петак вече 5, субота вече 10). Кривичне приjаве су подниjете због непоштовања Одлуке Владе Црне Горе о посjедовању ковид потврда приликом уласка у угоститељски обjекат (гости и запослени), непостоjања лица коjе jе задужено за провjеру jедног од потребних сертификата. У Пљевљима jе подниjето 7 кривичних приjава и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: кафе бар "Верона", коноба "Беба", градска кафана "Зеленгора", ресторан "Милет башта", ресторан "Огњиште", кафе бар "Камелеон" и крчма "Аполон", у Котору су подниjете 2 кривичне приjаве и то против одговорних лица у сљедећим обjектима: кафе бар "Солеил" и снацк бар "Лав", у Гусињу 1 кривична приjава против одговорног лица у кафе бару "Цолосеум", у Улцињу 1 кривична приjава против одговорног лица у кафе ресторану "Рива", у Бару 2 кривичне приjаве против одговорних лица у кафе пицериjи "Кутак" и ресторану "Маслине"  у Подгорици 1 кривична приjава у "Дублин пуб", у Никшићу 1 кривична приjава против одговорног лица у кафе бару "Централ перк гастро бар" - наводе из Управе за инспекцијске послове. 

- Због конзумациjе дуванских производа у затвореном простору угоститељског обjекта издато jе 5 прекршаjних налога у укупном износу од 1.800 еура и подниjет jе 1 захтjев за покретање прекршаjног поступка - казали су из Управе за инспекцијске послове.

Даље наводе да је тржишна инспекциjа која jе контролисала тржне центре, хипермаркете, пословне обjекте, трговину и занатство и у дане викенда изрекла прекршаjне налоге у укупном износу од 2.850 еура.

Управа за инспекцијске послове је контролом фудбалске утакмице (8.12.2021) у Никшићу између ФК "Сутjеска" и "ФК Подгорица" утврдила непоштовање прописаних мjера и против ФК "Сутjеска" ће поднијети захтjев за покретање прекршаjног поступка.

-  Апелујемо на угоститеље да поштуjу епидемиолошке мjере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, с обзиром да ће се акциjске контроле наставити у наредном периоду -  поручили су. 

Они су се захвалили се Управи полициjе и Комуналноj полициjи на пруженоj асистенциjи приликом спроведених контрола за викенд. 

  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:21