Палевић и Ашанин / М.Н.
23/03/2022 u 07:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ашанин и Палевић изабрани за потпредсједнике Општине Мојковац

Политичка борба губи свој смисао кад се заврше избори, након чега се добија механизам да се остварују програмски циљеви за добробит грађана Мојковца, казао је Ашанин

Захвалност дугујем свим одборницима, a то што нико није гласао против доказ је да је мисија ГП УРА, која се спроводи у читавој Црној Гори, помиритељска. Политичка борба губи свој смисао кад се заврше избори, након чега се добија механизам да се остварују програмски циљеви за добробит грађана Мојковца, казао је новоизабрани потпредсједник Општине Мојковац Иван Ашанин, на јуче одржаној сједници СО Мојковац.

image

Са јучерашње сједнице

М.Н.

Њега и Горана Палевића, одборника из редова групе грађана "Не дамо Мојковац", јуче су одборници изабрали на функције с којих ће моћи да остваре своја предизборна обећања.

-У наредном периоду сву своју енергију и знање, а не треба бити лажно скроман- имам их, употријебићу за добробит Мојковца. То сам раније радио из опозиционих клупа, а сада ћу и са функције потпредсједника за инвестиције и развој. Бићу од користи да дам своје знање и искуство за добробит сваког грађанина, без обзира на политичку припадност- казао је Ашанин.

Голубовић: ДПС ће бити конструктивна опозиција

Одборничких питања није било. Одборник ДПС-а Рајко Голубовић казао је да ће бити конструктивна опозиција.

-Ми поштујемо политичка правила, тако да дајемо рок од 100 дана новој градској власти да покаже шта умије и може. За то вријеме их нећемо ни критиковати, нити постављати одборничка питања, јер она морају садржати критичке тонове за нешто што није урађено, а ми сматрамо да треба одрадити-казао је Голубовић.

Горан Палевић казао је да већ двије деценије ради у локалној самоуправи и да ће се трудити да у име групе грађана "Не дамо Мојковац" допринесе развоју града.

-Прије свега, повратку и останку младих у нашем граду, као и подизању животног стандарда становника, првенствено примјеном програма "Европа сад", за који сматрам да ће заживјети и допринијети бољем животу- истакао је он.

Донијета је одлука о избору новог Одбора директора ДОО "Комуналне услуге Градац", чији је директор био Предраг Смоловић, одборник ДПС-а, инача носилац листе те партије за последње локалне изборе када су изгубили власт.

-Бићемо конструктивни кад је у питању функционисање за град важног комуналног предузећа. Бићемо од помоћи, јер се мора држати висок стандард услуга. Ипак, знам да им неће бити лако, јер поскупљује гориво, зараде порасле... То ће им бити велико оптерећење-казао је Смоловић, додајући да је додатно оптерећење што војна фабрика "Тара" није примила плате шест мјесеци, а они са 200 радника имају око петнасет одсто удјела у наплаћивању услуга.

Александар Мрдак, савјетник у служби предсједника општине, казао је да је сличан случај био у ранијем периоду кад је садашња власт, а тадашња опозиција била прави сарадник Комуналног предузећа. На то је реаговао Бојан Мишнић из Демократа истичући да не треба пуно хвалити ранији рад представника ДПС-а.

-Да су добро радили не би их народ казнио и послао у опозицију-истакао је Мишнић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:55