ilustracija / - FOTO: OPšTINA BAR
09/09/2024 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bar: Drugi Javni poziv za raspodjelu sredstava za medicinski potpomognutu oplodnju

Opština Bar objavljuje Drugi Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava u 2024. godini. Ukupna sredstva predviđena budžetom Opštine Bar za ovu namjenu iznose 24.000 eura, a cilj je pružiti podršku građanima u postupku liječenja neplodnosti.

Finansijska sredstva se dodjeljuju u dva oblika:

- Do 3.000 eura za supružnike, vanbračne supružnike ili žene koje ne žive u zajednici, a imaju prebivalište u opštini Bar, i koji su iskoristili pravo na liječenje neplodnosti o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Do 1.500 eura za osobe koje započinju ili su već započele liječenje neplodnosti metodom medicinski potpomognute oplodnje.

Prijave se mogu podnijeti u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog poziva, odnosno do 9. oktobra 2024. godine. Sve zainteresovane strane moraju dostaviti prijave sa potrebnom dokumentacijom putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili lično na Građanskom birou Opštine Bar- navode u saopštenju.

Dvјesta parova mogu da tuže Ministarstvo zbog vјeštačke oplodnje

Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu (kancelarija broj 208) ili putem telefona 030/301-486.

- Opština Bar poziva sve zainteresovane građane da iskoriste ovu priliku i prijave se na Javni poziv. Za više informacija posjetite sajt www.bar.me - navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 18:00