са сједнице СО / -Милован Нововић
24/12/2021 u 06:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијело Поље: Усвојен буџет за наредну годину, половину општинске касе чине донације

Буџет је рађен апсолутно у корист грађана, без додатних задужења. Рационалан је и адекватан је израз фискалног општинског капацитета- истакао је Абаз Кујовић (ДПС)

Сједница скупштине општине Бијело Поље, 26. по реду, са одређеним измјенама и допунама обимног дневног реда,одржана је јуче. На крају са 23 гласа "за", уз негативан став представника опозиције, изузев одборника Социјалдемократаске партије, усвојен је буџет за 2022. годину у износу од 15.596.000 еура.

- Буџет је креиран пажљиво, имајући у виду чињеницу да ће период пред нама бити јако неизвјестан због пандемије корона вируса. За текућу буџетску потрошњу планирано је 8.828,700 еура, отплату дуга 2.380.000, док је за капитални буџет опредијељено 4.387.299 еура-навела је Алида Нухоџић, секретарка Секретаријата за финансије.

Одборник Социјалистичке народне партије Видран Кљајевић рекао је да је буџет урађен у домену лијепих жеља и маштања, и да је као такав неостварив.

-Половину општинске касе чине донације и давања од државе-казао је Кљајевић.

Јоксимовић: Очи боде повећање ставке за зараде

Ранко Кркаловић из редова ДФ, истакао да тешко да је буџет развојни, кад се двије трећине наслања на потрошњу.

-Не вјерујем у остварење буџета-казао је Кркаловић,а његов колега из партије Васо Обрадовић рекао је да је буџет неостварив, да није развојни ни домаћински.

Одборница Демократског фронта Драгица Јоксимовић истакла је да нарочито боде очи повећање ставке за зараде.

- Немамо број запослених, тако да се поставља питање је ли ово стварање пута за повећање пред изборе. Тражим да се утврди колико се општински апарат финансира од стране грађана-казала је она.

Одборник Демократа Марко Љујић рекао је да грађани добро знају какав је овај, али и ранији буџети и како се нереално троши њихов новац.

-Ово што се планира је само бацање соли у море, али надам се да ће у мају, када буду локални избори, грађани казати шта мисле и да ће се тек онда актуелна општинска власт освијестити-нагласио је Љујић.

Одборник Демократске партије социјалиста Абаз Кујовић похвалио је буџет, казујући да је он реалан и потпуно остварив.

-Рађен је апсолутно у корист грађана, без додатних задужења. Рационалан је и адекватан је израз фискалног општинског капацитета, чиме ће се створити средства за успјешан рад- истакао је Кујовић.

Одборник СДП Аднан Стриковић рекао је да би волио да чује партије које врше власт на државном нивоу да ли су подносили амандмане да се поправи живот бјелопољских грађана.

- Чуло сам да је то урадила Суада Зороњић и за друге нијесам чуо. Ради се о политичко популистичкој причи пред изборе јер неке од партија, као што је УРА, излазе са причом да ће се у Недакусима изградити фискултурну салу.Питам гдје је она, нема је у пројектима ни општинским ни државним. А може је бити ако се усвоји амандман који је предложила СДП - казао је Стриковић.

Одборници су усвојили Програм уређења простора, као и финансирање једног вантјелесног третмана оплодње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 20:17