СТЕФАН ЋУЛАФИЋ / - ФОТО: ДПС
25/05/2022 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ћулафић: Спајић и Милатовић угрозили стандард грађана и довели их на руб егзистенције

Ћулафић је истакао да је дигнитет грађанина који је доведен на руб егзистенције, а који је 40 година стварао за макар пристојан живот, а поготово неког ко је незапослен, сада је доведен у питање

Бивши министарски дуо Спајић/Милатовић до те мјере је урнисао економију Црне Горе да сада грађанин са просјечном платом није у стању да опредијели средства за храну и друге производе из потрошачке корпе по подацима које је навео Монстат, поручио је члан Главног одбора и одборник ДПС-а у Скупштини Главног града Стефан Ћулафић.

 - Најновији подаци Монстата по којима је цијена потрошачке корпе за прошли мјесец износила је 732,50 еура, док нето просјечна плата у Црној Гори износи 706 еура, су шокантна потврда онога са чим се грађани Црне Горе сусријећу свакодневно у посљедњим мјесецима - наводи он.

Ћулафић је истакао да је дигнитет грађанина који је доведен на руб егзистенције, а који је 40 година стварао за макар пристојан живот, а поготово неког ко је незапослен, сада је доведен у питање.

 - Као посљедица хазардерских коцкарских потеза бивших министара настао је вртоглави скок свих цијена основних животних намирница, а економија наше државе доживјела је посрнуће. Овим се нажалост обистинило оно на шта смо константно указивали, а то је да је нереално планирање расхода, угрозило јавне финансије и стандард грађана - додао је он.

Ћулафић је навео да дуо динамико са почетка приче, никако да схвати да управљање државом није само једна ставка у ЦВ-ју, након које ће наћи боље плаћен посао, већ одговорно бављење животима свих грађана Црне Горе.

 - Након што су нас у првим данима мандата, тајно, али организовано задужили, милијарду еура, што је готово четвртина онога што су се све претходне Владе задужиле за развојне пројекте који су реализовани у Црној Гори, ови продавци магле, су одлучили да новац из задужења утроше на текућу потрошњу и нереални пројекат који разара црногорско економско ткиво - сматра он.

Према Ћулафићевим ријечима, оваквом, политички мотивисаном, одлуком чланова бивше владе, вођеном лошим намјерама, наша држава је систематски руинирана, а све са, како додаје, перфидним циљем да више не буде економски функционална, одржива, и способна да живи од сопствене економије.

 - Ако мотиви оваквих одлука нијесу политички, онда се ради о огромном аматеризму и неумијећу. На сву срећу овај апостолски мандат је трајао само годину и по дана, али биће потребно доста напора да се санирају његове девастирајуће посљедице - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:35