/ Борис Муратовић, фото: Ж.Ш.
08/06/2021 u 06:15 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борис Муратовић напустио функцију директора ТО Никшић, оставка из политичких разлога

Поносан сам јер остављам организацију која је постала истински бренд града и знак по којем се препознаје најљепша страна Никшића, саопштио је Муратовић

Туристичка организација града од јуче је у в.д. стању јер је директор Борис Муратовић поднио оставку. На тој функцији Муратовић је од октобра 2019. године, а оставку подноси прије истека мандата из политичких разлога. Кадар је Демократске партије социјалиста (ДПС) која је са партнерским странкама имала власт у Никшићу протеклих 16 година. Упркос измјенама Закона о туристичким организацијама које су "пријетиле" да им умање буџет за више од 60 одсто, а онда и пандемији, Муратовић наглашава да су реализовали бројне активности и пројекте, као и да су за мање од годину повећали буџет организације за 97,6 одсто.

– Поносан сам јер остављам организацију која је постала истински бренд града и знак по којем се препознаје најљепша страна Никшића! Не желим након свих ових резултата дочекати да будем смијењен због политичког реваншизма, а сада идем у "друге воде" гдје ћу, сигуран сам, бити једнако успјешан и гдје ћу бити један од носилаца процеса издизања Никшића и Црне Горе изнад таме у којој се тренутно налазимо, саопштио је Муратовић.

У прошлој години за гориво потрошено је свега 40 еура, а за дневнице службеницима мање од 150 еура, док он није потрошио ни цента за репрезентације и телефонски рачун, на шта је имао право.

– На крају 2019. на рачуну Туристичке организације било је 21.664, а сада је, и поред нових запослења у мом мандату, 73.637 еура уз додатних 12.000 еура које је инвестирано у пројекте који ће трајати у току 2021. године, навео је Муратовић додајући да вјерује да ће на рачуну организације, уз уплаћени члански допринос за 2020, убрзо бити близу 100.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:46