милосав булатовић / - дан
14/05/2022 u 16:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булатовић поднио оставку; Демократе: Осуђен за дjело коjе га чини недостоjним функциjе

Након више jавних упозорења Ђукић ниjе хтио да примиjени закон, злоупотребљаваjући функциjу коjу обавља. Сада, како су рекли, Булатовић се напокон одлучио да поднесе оставку

Предсjедник Општине Колашин Милосав Булатовић поднио jе оставку на ту функциjу, а повод за такву одлуку су, како jе рекао, политичке интерпретациjе пресуде Апелационог суда, коjом jе осуђен на условну казну, преноси Портал РТЦГ-а.

Из Клуба одборника Демократске Црне Горе Колашин казали су да су мjесецима тражили да Булатовић напусти функциjу jер jе осуђен на кривично дjело коjе га чини недостоjним обављања функциjе. Клуб одборника Демократа, како су подсjетили за Портал РТЦГ, недавно су предали обавjештење Врховном и Специjалном државном тужилаштву како би испитали да ли jе предсjедник Скупштине општине Колашин Милан Ђукић злоупотриjебио службени положаj.

- У претходна два мjесеца у више наврата позивали смо предсjедника СО Колашин Милана Ђукића да се окане политиканства и jефтиних трикова и поступи по правоснажноj осуђуjућоj пресуди Врховног суда Црне Горе како би на сjедници СО констатовао прекид мандата предсjеднику општине Милосаву Булатовићу по сили закона - наводе Демократе.

Кажу да након више jавних упозорења Ђукић ниjе хтио да примиjени закон, злоупотребљаваjући функциjу коjу обавља. Сада, како су рекли, Булатовић се напокон одлучио да поднесе оставку. 

"Желим да чином оставке растеретим своjе сараднике"

Булатовић jе рекао да му jе казна изречена због тога што jе младом, незапосленом, факултетски образованом човjеку, омогућио да у Полициjскоj академиjи заврши обуку за комуналног полицаjца у траjању од двадесет дана. 

- Jедини начин да заврши обуку jе био да буде упућен преко Општине Колашин, пошто таj вид обуке ниjе био организован за грађане - рекао jе Булатовић.

Испостављену фактуру од 466 еура jе, поjаснио jе, платила Општина Колашин, а он jе "лично касниjе таj износ уплатио на општински рачун".

- Сматрао сам да ће на овакав начин jедна породица са малољетном дjецом остати да живи у Колашину. Обзиром да сам се трудио да моjе одлуке буду у складу са моралним и законским нормама, желим да чином оставке растеретим своjе сараднике, припаднике своjе партиjе, своjу породицу и себе - написао jе Булатовић у образложењу оставке.

Увjерен jе, каже, да ће партиjа коjоj припада са партнерима наставити са новим руководством да "унапређуjе животни стандард и развоj Колашина коjи jе препознат као свиjетли примjер на сjеверу Црне Горе".

- Користим прилику да захвалим сарадницима, запосленима у локалноj самоуправи, као и свим одборницама и одборницима у локалном парламенту на професионалном односу и сарадњи - рекао jе Булатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:54