/ - "YOUTH 4 OPEN INNOVATION"
22/09/2021 u 16:04 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четири бесплатна тренинга БСЦ Бар у склопу пројекта „Youth 4 Open Innovation”

Тренинзи су намијењени младима старости од 15-30 година. Учешће је бесплатно. Рок за пријаву је 30. септембар

БСЦ Бар у склопу пројекта „Youth 4 Open Innovation”, који има за циљ да подстакне и промовише отворене иновације код младих, током октобра и новембра организује четири бесплатна тренинга/радионице.

Први тренинг „Десигн тхинкинг” ће се одржати у периоду од 4. до 8. октобра од 9 до 14 часова, у БСЦ-у, а због ограничења броја учесника у сали услед епидемиолошких мјера, постојаће и могућност онлине праћења тренинга. Циљ је упознати младе учеснике са овом методом у рјешавању проблема, подстаћи их на нове идеје, креативне приступе у размишљању и стварању, мотивисати их да мијењају перспективе у рјешавању изазова, те унаприједити вјештине комуникације код младих за размјену идеја, преговарање и презентовање.

Тренинг ће водити Данка Ћетковић, ИАНЛП тренерица и едукаторка по десигн тхинкинг методи, кооснивач НЛП Нетwорк-а, прве организације у Црној Гори која пружа лиценциране НЛП едукације и разне друге тренинг или коучинг програме за компаније или појединце.

Други тренинг односи се на Креирање апликација за мобилне уређаје уз Апп Инвентори одржаће се од 11. до 15. октобра од 9 до 14 часова у БСЦ-у, а одређен број учесника ће исти моћи пратити и онлине. Циљ је показати учесницима прве кораке до познавања програмирања кроз учење програмског језика Апп Инвентор, упознавање различитих компоненти које се користе у креирању апликација за мобилне телефоне, препознавање различитих догађаја и писање кода који ће се извршити у случају генерисања одређеног догађаја, те оспособљавање за самостално креирање једноставније апликације за мобилни уређај.

Током тренинга ће учесници научити и да препознају када, како и зашто се могу користити мобилне апликације, као и како да користе Апп Инвентор у прављењу апликација за мобилне уређаје, а уз помоћ менторке ће направити осам апликација.

image
- "YOUTH 4 OPEN INNOVATION"

Мр Јасна Пејовић која ће водити овај тренинг је дипломирана математичарка и програмерка и магистрица менаџмента Информационих технологија. Посједује преко 15 година искуства на лидерским позицијама у интернационалном компанијама „Деутсцхе Телеком” и „Триглав”, дугогодишња је предавачица на УДГ-у на Факултету Информационих Технологија и ВАТЕЛ-у.

Након прва два наведена тренинга, за новембар се планира организовање тренинга током којег би учесници уз помоћ ардуина научили да направе неки прототип, као и тренинг „Развој бизнис модела“ који би учеснике оспособио за обликовање својих идеја у контексту развоја бизниса и тиме припремио за Хакатон који ће се касније током спровођења пројекта организовати.

Тренинзи су намијењени младима старости од 15-30 година. Учешће је бесплатно. Рок за пријаву је 30. септембар, а начин пријаве је истакнут на сајту www.бсцбар.орг и www.yоутх4опенинноватион.орг

БСЦ Бар спроводи пројекат „Yоутх 4 Опен Инноватион“ као водећи партнер у сарадњи са Технолошким парком Интера из БиХ и ФУДШ - Факултета за упорабне дружбене штудије из Словеније. Пројекат је финансиран кроз Ерасмус+ Програм Европске уније.

Отворене иновације подразумијевају кориштење спољних ресурса у процес иновација, односно укључивање других предузећа и појединаца у процес иновација. Сходно наведеном, идеја пројекта је подстаћи младе на процес отворених иновација и укључити их као спољне ресурсе у процес иновација предузећа.

До сада је у склопу пројекта развијен програм курикулума за отворене иновације који је усклађен са захтјевима тржишта рада и вјештинама које захтијева пословни сектор, што у крајњем тежи већем успјеху у запошљавању младих. Такође је креирана wеб страница пројекта хттпс://yоутх4опенинноватион.орг/ која промовише активности и резултате пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:50