/ FOTO. ZHMS
13/07/2024 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crna Gora pod uticajem toplotnog talasa: Narednih dana do 41 stepen

I narednih dana Crna Gora će biti pod uticajem toplotnog talasa.

Tako će temprerature u narednim danima biti i preko 40 stepeni. Zbog toga je Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio jda je na znazi narandžasti meteoalarm za čitavnu teritoriju naše zemlje.

Podsjećamo, pored Crne Gore i zemlje regiona bilježe izuzetno visoke temperature vazduha. Tako je Hrvatska proteklih dana saopštila da je zbog ekstremne vrućine na snazi za tu zemlju crveni meteoalarm.

I Srbija i Bosna i Hercegovina takođe upozoravaju građane na visoke temperature.

Dnevno više od 1.000 pacijenata u Hitnoj

Nedjelja: Do 4O stepeni

U nedelju će u Crnoj Gori biti p‘retežno sunčano i vruće. Poslijepodne u sjevernim predjelima umjeren razvoj oblačnosti, a u planinama lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili grmljavina. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 26, najviša dnevna od 30 do 40 stepeni.

Podgorica:Sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 26, najviša dnevna 40 stepeni.

Ponedjeljak: Do 41 stepen

U ponedeljak će biti sunčano i vruće, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 27, najviša dnevna od 30 do 41 stepen.

Podgorica: Sunčano i vruće, poslijepodne malo oblaka. Vjetar slab do umjeren južni. Jutarnja temperatura vazduha oko 27, najviša dnevna 41 stepen.

 Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju na svome sajtu naveo je da će i u utorak najviša dnevna temperatura iznositi 41 stepen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 19:34