Црвени крст / - фото: Црвени крст
05/04/2022 u 10:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црвени крст Бар: Кроз пројекат „Бригa о старијима“ посјетили старија лица у Остросу и Црмници

Кроз ове услуге које пружамо старијим лицима на удаљеном сеоском подручју, циљ нам је да удаљеност никада не смије бити препрека за помоћ онима којима је то потребно“, истичу из Црвеног крста

У оквиру програма „Брига о старијима“,  запослени и волонтери у Црвеном крсту Бар наставили су са посјетама „доктора на селу“, који се реализује уз подршку Италијанског Црвеног крста.

Докторка је овог пута обишла кориснике у Остросу и извршила основни преглед и дала препоруке за даље лијечење.

- Кроз ове и све друге услуге које пружамо старијим лицима на удаљеном сеоском подручју, циљ нам је да удаљеност никада не смије бити препрека за помоћ онима којима је то потребно“, истичу из Црвеног крста, и додају да су волонтери организације у оквиру овог програма обишли су кориснике у МЗ „Црмница“.

- Осим психо-социјалне подршке, која је неизоставни дио посјета и најважнија услуга, волонтери им помажу у кући и ван ње, врше доставу намирница и љекова и преносе потребне информације о стању старијих особа на терену -истичу из Црвеног крста.

Велику подршку на сеоском подручју Црвени крст дуги низ година има од представника мјесних заједница који им пружају све потребне информације о угроженим лицима са њихове територије

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:17