/ Александар Дабовић
14/08/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дабовић: Улцињ у епицентру регионалног туризма, иако изостаје сарадња са Владом

Општина Улцињ је финансирала отварање и пробијање путева кроз Маслинаду и стоји на располагању суграђанима за сву помоћ из својих надлежности, поручио је он

Александар Дабовић, предсједник Општине Улцињ, саопштио је да је Општина Улцињ ове године у епицентру не само црногорског, него и регионалног туризма, што је резултат промоције и интензивног рада локалних власти.

- Ова љетња сезона у нашем граду по броју туриста је премашила и рекордну 2019. годину, а са оптимизмом чекамо и рачунамо на добру постсезону-  рекао је предсједник Општине Улцињ Александар Дабовић.

Он је најавио до краја године реализацију неколико значајнијих пројеката као што су уређивање и валоризација микролокација у граду, нову расвјету од Штоја до Аде Бојане, изградњу канализационе мреже и неколико искључиво локално финансираних пројекета којима ће се у значајној мјери побољшати живот грађана и боравак туриста.

Предсједник Општине Улцињ је нагласио да је и поред више покушаја и иницијатива од стране локалних власти, сарадња са Владом изостала.

- Влада није имала слуха за потребе грађана Улциња, те је укинула ставку за изградњу кино сале у нашем граду и поред тога што је још прошле године урађен пројекат, завршен тендер, потписан уговор са извођачем и испуњени сви други потребни услови- саопштио је Дабовић.

Међутим, он је најавио да, без озбира што нема подршке Владе у овом пројекту, градска управа ће од септембра отпочети са његовом реализацијом преко локалног буџета.

Дабовић сматра да је важно што је усвојен Закон о отклањању посљедица одузимања имовине, што је како је то истакао, логичан слијед након дугог низа процедура које су претходиле. Такође, подсјетио је да је ПУП Улцињ 2017. године омогућио да се Маслинада стави под посебну заштиту, а нарочито забраном даље градње и девастације простора.

- Општина Улцињ је финансирала отварање и пробијање путева кроз Маслинаду и стоји на располагању суграђанима за сву помоћ из својих надлежности-  поручио је он.

На крају исказао је бригу чињеницом што је и поред помпензне вијести да је земља враћена бившим власницима, капија на улазу и даље полуотворена и налази се под сталном стражом од стране неколико припадника Војске Црне Горе.

- Толико о искреним намјерама да се простор врати Улцињанима- закључио је предсједник општине Александар Дабовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:24