Настављени радови у кругу депоније / Фото: Дан
03/11/2021 u 07:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Депонија "Ливаде" добила дозволе: Настављена градња санитарне каде

Упркос противљењу Општине Тузи настављена је градња четврте санитарне каде на депонији "Ливаде" јер је предузеће Главног града Депонија прибавило неопходну документацију

Упркос противљењу Општине Тузи настављена је градња четврте санитарне каде на депонији "Ливаде" јер је предузеће Главног града Депонија прибавило неопходну документацију како би добили пријаву грађења.

– Инвеститор предузеће Депонија за грађење објекта за депоновање отпада и неопасног материјала има пријаву грађења и документацију у складу са законом која је прописана као услов грађења – саопштили су из Директората за инспекцијске послове и лиценцирање Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

Иначе, Грађевинска инспекција Директората за инспекцијске послове Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма 9. септембра је одбила пријаву градње за изградњу четврте санитарне каде. Из министарства су тада казали да је пријава за градњу санитарне каде броj 4 на локалитету "Ливаде" у Подгорици на УП 8/12, коjа се састоjи од диjела катастарских парцела 9/1, КО Тузи, одбијена jер не испуњава услове у складу са Законом о планирања простора и изградњи обjеката, те се, као таква не може прихватити.

Градња објекта вриједног милион и по еура почета је иако још није завршен процес разграничења између Подгорице и Општине Тузи. Тузани сматрају да се простор гдје је планирана санитарна када на њиховој територији, што с друге стране оспорава Главни град.

Раније је предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај казао да се 12. јануара њиховом Секретариjату за урбанизам, обратио ревидент "Еуропројект" тражећи обрачун накнаде за комунално опремање, што су они одбили.

– Секретариjат за урбанизам Општине Тузи jе донио рјешење о обустави поступка коjе jе достављено ревиденту "Еуропројект" урбанистичко-грађевинскоj инспекциjи и Служби комуналне полициjе и комуналне инспекциjе општине Тузи. Неопходно jе да приликом ревизиjе главног проjекта доставља саобраћаjна сагласност од надлежног органа Општине Тузи без коjе се не може почети градња. Нећемо дозволити да се у своjоj териториjи граде обjекти мимо органа општине и закона – казао је раније Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:47