Саво Павловић / - фото: Драган Стојановић
06/08/2021 u 10:38 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДОО „Ловство” Бар основано да задовољи потребе појединих функционера у граду и ван њега

Даје се 100.000 еура из буџета за његово функционисање, дакле за предузеће које нема никакву добит, навео је Павловић

У осврту на извјештај ДОО „Ловство” Бар за 2020. годину, независни одборник Саво Павловић каже да је још прије 20 година гледајући извјештаје овог предузећа, рекао да оно не треба да постоји, јер је само оптерећење за буџет.

– Та фирма је направљена да задовољи потребе, односно била је хоби појединих функционера у овом граду и ван њега. У вријеме оснивања то је била јавна тајна, и наравно, искоришћена је могућност да се у предузећу отвори још које радно мјесто. Уз пуно уважавање директора Марка Брњаде и људи запослених у Ловству, мислим да то предузеће не треба да постоји. Даје се 100.000 еура из буџета за његово функционисање, дакле за предузеће које нема никакву добит. Одлично знате да би по Статуту Општине требало да свако јавно предузеће прву годину финансира Општина, а сваку наредну оно само себе - каже он, истичући да су ранији извјештаји личили на сликовницу са пет-шест редака текста.

- Е, то је требало да буде оправдање за утрошена средства из буџета. Та средства су увијек могла паметније да се искористе. И данас тврдим да то предузеће не треба да постоји, без икакве увреде према људима који се баве ловом, јер морате знати свуда у свијету лов је елитни спорт. У лов не можете са праћком, него морате да купите пушке различитих калибара, за шта треба поприлично пара. Кад је код нас наплаћено ловцима из Италије кад су долазили фериботом оно што су овдје уловили?! Улцињ је од тога једно вријеме живио, јер је ловачко друштво убирало озбиљан новац. Наше друштво је вољело да убије двије дивље свиње и да направи фешту у Остросу или Црмници - каже Павловић и додаје:

- Престали смо да будемо ловци као некад, сад смо ловци из ћефа. Е, тај ћеф господа која има пара нека плати, а не да га ми плаћамо. Једно вријеме је чак и једна фазанерија постојала у Црмници. Дешавало се да фазани трче по селу, па да домаћице кад су требале да спреме супу од фазана, га метлом ударе по врату, толико су били научени на шетњу кроз село да се нису ни плашили. Мора се једном коначно прекинути са овом фарсом- каже он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:32