Саво Палвловић / - фото: Драган Стојановић
09/02/2022 u 09:09 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бар: Независни одборник Саво Павловић предлаже да се затворе сви каменоломи

Павловић подсјећа да се Бар развија у два правца, а то су туризам и пољопривреда, тако да ту каменолима нема мјеста

Могућност изградње каменолома на Вељој Горани у Мјесној заједници Мркојевићи и Чању изазвало је буру негодовања становништа са тог подручја. У својим инцијативама упућеним према Општини и надлежном министарству грађани траже да се од те намјере што прије одустане.

Независни одборник у Скупштини општине Бар Саво Павловић сматра да све каменоломе на подручју ове општине, и оне који су активни и оне који нису, треба затворити. Павловић подсјећа да се Бар развија у два правца, а то су туризам и пољопривреда, тако да ту каменолима нема мјеста.

- Туризам мора да се развија у Чању, Сутомору, Великом Пијеску и на Утјехи, а пољопривреда у Мркојевићима, Крајини и у Црмници. Ако су туризам и пољопривреда наше смјернице развоја, онда треба и да их се придржавамо. Пошто смо ми демократско друштво, еколошка држава, хајде да те ране које смо нанијели овој лијепој држави на неки начин зацијелимо. Причамо о каменоломима и минералним сировинама, а добро памтимо да су минералне сировине из Луке Бар, са брда Волујица, ишле да граде Италију, Малту, Крит и ко зна гдје су све завршиле. Значи ми смо извозили крш. Ја не видим никаквог разлога да грађевински материјал не можемо довозити и са 150 или 200 километара далеко до Бара. Ако смо спремни да прихватамо смеће са цијелог приморја, онда можемо и да доносимо крше са 200 километара далеко до Бара. А мислим да таквих подручја Црна Гора има велики број и гдје никоме неће штетити, а донијеће корист. Морамо једном зауставити девастацију природе, јер смо ми ипак зелена држава - подвлачи Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:23