Савјет младих ДПС-а / - фото: лого ДПС-а
02/04/2022 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Будва: Грађани на изборима да казне лоше локалне функционере

Умјесто да се посветимо ономе од чега живе грађани Будве, ми улазимо у предизборну кампању зато што није постигнут договор око подјеле претходног изборног мираза, наводе из ОО ДПС Будва

Нефункционалност, непотизам, нетрпељивост, као и међусобне оптужбе за криминал и корупцију, сад већ бивших конституената локалне власти у Будви, логично су довели до расписивања пријевремених локалних избора, наводи се у саопштењу Општинског одбора ДПС Будва.

- Са свијешћу да су избори потребни како би се зауставило пропадање града, готово је извјесно да ће њихово одржавање угрозити припреме и саму туристичку сезону. Јер, умјесто да се посветимо ономе од чега живе грађани Будве, ми улазимо у предизборну кампању зато што није постигнут договор око подјеле претходног изборног мираза. То је огледало рада власти која у заточеништву држи локални апарат неколико година. Борба за фотеље до посљедњег дана, као света мисија, надвладала је обавезу служења свом граду. Зато је пресудни тренутак да грађани Будве прекину лошу праксу несмјењивости, лоших локалних функционера - наводе из будванског ДПС-а.

Истичу да је данас административни апарат општине пред пуцањем. Усљед немилосрдног партијског запошљавања, Општина Будва са 1.400 запослених, друга је општина у Црној Гори по броју ангажованих људи у локалној самоуправи.

- Инсталирањем кадрова одлазеће власти у Општину, Водовод, Комунално предузеће, Комуналну полицију, Паркинг сервис, тек ће бити предмет детаљне анализе надлежних органа. Осим ухљебљавања партијских кадрова и најближих сродника, не постоји апсолутно ниједан развојни пројекат, нити једна озбиљна инвестиција у Будви у посљедњих неколико година. Нијесмо видјели ни наговјештај обећаваног бољитка, а нагледали смо се примитивизма и малограђанштине - наводи се у саопштењу.

Из ове политичке партије наводе да су сигурни да ће прави одговор на све што је виђено дати грађани Будве.

- Зато се спремите за суд јавности и оцјену резултата вашег нерада - наводе из ОО ДПС Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:53