Поглед из насеља Жвиње на море и залив / -Туристичка организација
22/11/2021 u 07:41 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еко-спортско село на 22.000 квадрата на Живњама

Уз гондолу, која је ушла у капитални буџет за наредну годину, и саобраћајницу, Владислав Велаш, начелник секретаријата, сматра да овај пројекат може бити замајац за развој сеоског туризма на Жвињама

Једна од најзанимљивијих тачака дневног реда сједнице СО Херцег Нови, која је одложена за петак, 26. новембар, јесте пројекат "Еко-спортско село", који би требало да се изгради на Жвињама. Предсједник Скупштине општине Иван Отовић каже да је ово значајан пројекат, који је у овом тренутку тек у повоју, али да град изискује овакве и сличне пројекте који обогаћују његову понуду. Предлагач је Секретаријат за просторно планирање и изградњу, а Владислав Велаш, начелник секретаријата, истиче да све већи број потенцијалних инвеститора жели да види готове студије и написане пројекте, што су у локалној управи видјели као недостатак и на чему се данас ради.
– Неопходно је што више оваквих пројеката кандидовати, имати што више спремних пројеката за потенцијалне инвеститоре. Да бисмо неки пројекат кандидовали за капитални буџет, као и да бисмо се обратили неком европском фонду, морамо имати спремну документацију – наглашава Велаш и додаје да је ријеч о великом комплексу, а Жвиње је изабрано због мале изграђености.

– Пројекат на Живњама носи назив "Еко-спортско село". Ријеч је о великом комплексу какав недостаје Херцег Новом. На парцели од 22 хиљаде квадрата предвиђена је изградња затворене спортске хале од преко 2000m², отворених спортских терена 2500m², базена са трибинама на 1500m², дјечијих игралишта, површина за рекреацију, боравак у природи, такође на 1500m² трим стаза. Поред тога, предвиђена је изградња угоститељског објекта са 250 мјеста, као и објеката за смјештај спортиста у апартхотелу и апартманима – објашњава Велаш.

Уз гондолу, која је ушла у капитални буџет за наредну годину, и саобраћајницу, Велаш је мишљења да овај пројекат може бити замајац за развој сеоског туризма на Жвињама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:14