/ - Богдан Фатић
15/08/2021 u 09:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фатић: Беранска власт се бави самом собом, умјесто проблемима грађана

Фатић је посебно потенцирао тезу коју је од актуелне локалне власти неосновано инпутирана како је Влада на челу са ДПС-ом имала маћехински однос према Беранама

Предсједник Општинског одбора ДПС Беране Богдан Фатић, саопштио је да умјесто да се локална самоуправа бави рјешавањем питања сиромаштва и дневних изазова са којима се грађани Берана суочавају, најважнија тема владајућих партија посљедњих година је како направити договор, помирити различите струје и сачувати власт.

- ДПС је, као одговоран представник опозиције у Беранама, током претходног периода у континуитету упозоравала на озбиљан проблем нефункционисања локалне власти, али и на све оне проблеме са којима се суочавају грађани, привреда, локална самоуправа, јавна предузећа и привредна друштва чији је оснивач општина. Главни проблем грађана Берана, је незапосленост која се у нашој општини током претходних шест година у континуитету креће око 50 одсто, што нашу општину константно чини једном од општина са највећим процентом незапослености у Црној Гори- рекао је Фатић.

Њега посебно забрињавају најновији подаци Завода за статистику Црне Горе који, како је то навео, показују да је број запослених у општини Беране почетком 2020. године износио око 5.200, а сада износи 4.200 - дакле хиљаду људи је остало без посла, а у овој години проценат незапослености из мјесеца у мјесец се додатно увећава.

- Укупан дуг на данашњи дан износи преко 20 милиона еура! До 2014. године, Општина Беране је укупно била задужена за нешто преко 10 милиона еура, а у послиједњих 7 година тај дуг се увећао дупло, а број незапослених лица чак 3 пута, саопштио је предсједник ОО ДПС Беране- навео је он.

Фатић је посебно потенцирао тезу коју је од актуелне локалне власти неосновано инпутирана како је Влада на челу са ДПС-ом имала маћехински однос према Беранама из разлога што локалну власт у Беранама чини коалиција ДФ-СНП-Демократе.

- Та “маћехинска Влада”, на челу са ДПС-ом је само у 2019. години у Беранама уложила око 13 милиона еура, док је актуелна Влада кроз капитални буџет овој општини опредијелила свега 3,5 милиона еура. Дакле готово 10 милиона еура мање!- изнио је Фатић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:49