Одборници СО Улцињ опет на паузи / -M.K.
20/07/2021 u 07:50 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Форца тражи скраћење мандата: Локална власт Улцињ води низбрдо

Нијесу у питању несугласице, већ је већи дио одобрника тражио да се одложи рад локалног парламента уочи Бајрама. Могуће је да се рад настави у петак, казао је предсједник СО Хаџи Сулејмани

Наставак сједнице Скупштине општине Улцињ, која је почела још 2. јуна, по трећи пут је одложен иако је у четвртак, јучерашњи дан био најављен као радни. Одборници се јуче нијесу ни окупљали у скупштинској сали јер се унапријед знало да сједнице неће ни бити. Предсједник СО Улцињ Хаџи Сулејмани казао је да је неколико разлога који су довели до одлагања наствака сједнице.

– Већи дио одобрника је тражио да се одложи рад локалног парламента уочи Бајрама, а није било могуће обезбиједити присуство предсједника Општине и свих секретара, што је био разлог прошлонедјељњег прекида сједнице. Дакле, нису у питању несугласице јер смо се раније договорили и ријешили спорења око неких тачака. Могуће да се рад настави у петак након празника, али највјероватније окупићемо се почетком следеће недјеље. Тренутно смо на половини дневног реда који садржи преко тридесетак тачака. Очекујем да ћемо тада успјети да пређемо и остатак дневног реда – казао је Сулејмани.

Нова Демократска снага Форца, која је сада оипозиција, оцијенила је тим поводом да локална власт води општину Улцињ низбрдо. Затражили су скраћење мандата скупштине и ванредне локалане изборе.

Шкреља: Изашли смо у сусрет захтјевима Форце

Потпредсједник СО Улцињ Луиђ Шкреља (ДПС) подсјетио је да је прошло одлагање наставка сједнице услиједило на инсистирање Форце која је тражила допуну материјала, присуство обрађивача и предсједника Општине.

– Изашли смо им у сусрет и одложили сједницу а ново одлагање је резулатат такође договора на основу и њихових захтјева да се не ради на дан уочи Бајрама и велике ноћи које празнују наше колеге и грађани исламске вјероиповијести, казао је Шкреља.

Иначе, раније је из редова владаjуће коалициjе саопштено да је постигнут споразум око спорних тачака, прије свих око предлога рjешења за разрjешење Савjета Радио-телевизиjе Улцињ, због чега је сједница била "на паузи" више од мјесец и по.

– Грађани Улциња заслужују одговорну и озбиљну власт, а не групу почетника са вјештинама и знањем која су недовољна и неадекватна за развој Улциња. Током сједнице у прошли четвртак, показало се да су основни принцип власти одуговлачење, одлагање и пробијање рокова – саопштили су из Форце и оцијенила да коалиција на власти одлаже сједнице Скупштине и тачке дневног реда, а проблеме гура под тепих форсирајући своје интересе.

– Власт не зна како да да на коришћење простор Дневном центру "Сирена" од стране Центра за културу, али добро зна да другим појединцима који су у близини уступи земљиште како би направили терасе. Секретари не знају како да бране тачке дневног реда у скупштини и како да реализују велике капиталне пројекте у инфраструктури града за које финансијска средства чекају у банци. Јавна предузећа гурају у агонију. Једно је нерегистровано, друго не исплаћује мјесечне зараде већ 15 мјесеци. Не достављају се извјештаји о раду, а Општина им уплаћује средства пред изборе. Управни одбори понашају се неодговорно као да те компаније нису у дуговима. Сада су започели борбу ко ће водити медије чија је независност заштићена законом. Европска унија то прати кроз своје извјештаје о Црној Гори. Али закон ће, прије или касније, стићи до преступника – закључује се у реаговању Форце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:37