Forte Mare tvrđava / foto. rthn
04/08/2024 u 07:28 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Forte Mare obišlo preko 6.000 turista

Zbog divnog pogleda koji se pruža i mjesta gdje su najljepši izlasci i zalasci sunca tvrđava Forte Mare prva je stanica posjetiocima Herceg Novog. Kako navodi pi-ar JUK Herceg festa Tanja Bošnjak po njihovoj evidenciju tvrđavu je u ovoj godini posjetilo preko 6.000 turista.

– Možemo reći da smo zadovoljni brojem posjetilaca. Od početka godine dosad tvrđavu je obišlo nešto više od 6.000 turista. Inače, kroz razne kulturne događaje tvrđava oživi tokom ljeta kada postaje jedna od glavnih lokacija za različite programe, a koncerti pod zvijezdama privlače kako lokalno stanovništvo tako i turiste. Herceg Novi Film festival koristi Forte Mare kao jednu od glavnih lokacija za filmske projekcije - istakla je Bošnjak, a prenosi Radio televizija Herceg Novi (RTNH).

Inače, Forta Mare je prvo mjesto koje vide turisti sa šetališta Pet Danica. Nalazi se uz gradsku luku Škver, na obali mora. Od 1952. godine, tvrđava je otvorena za javnost i ubrzo je postala popularna turistička atrakcija. Njene zidine pružaju spektakularan pogled na more i grad, što je čini omiljenim mestom za fotografisanje.

Tvrđava Forte Mare je otvorena svakog dana od 10 do 20 sati. Ulaznica košta jedan euro i dobija se u vidu brošure sa kratkim opisom istorije tvrđave.

Britanski novinari u Crnoj Gori: Preporučujemo ovu destinaciju svima koji žele da dožive nešto jedinstveno

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:25