Britanski novinari u posjeti Crnoj Gori / - NTO
02/08/2024 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanski novinari u Crnoj Gori: Preporučujemo ovu destinaciju svima koji žele da dožive nešto jedinstveno

Da je Crna Gora destinacija sa raznolikom i autentičnom ponudom, potvrdili su i novinari iz Velike Britanije koji su boravili u našoj zemlji u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) i avio kompanije EasyJet.

- U periodu od 22. do 26. jula, novinari britanskih medija: The Sun, Daily mail, Press association i Reach PLC obišli su brojne turističke atrakcije Crne Gore, uživajući u gostoprimstvu i odličnoj atmosferi domaćina. Posebno ih je oduševila vožnja žičarom Kotor-Lovćen i spektakularan pogled na Bokokotorski zaliv. Osim toga, bili su impresionirani ljepotama Luštice, Perasta, te starih gradova Kotora i Herceg Novog, saopšteno je Nacionalne turističke organizacija (NTO).

Naša zemlja je ostavila jak utisak na Jack Elsoma, novinara portala The Sun - jednog od najčitanijih medijskih brendova u Velikoj Britaniji sa 353 miliona impresija mjesečno.

- Crna Gora je predivna zemlja sa bogatom istorijom i ljubaznim ljudima. Posebno su nas oduševili očaravajući prirodni pejzaži, kao i ukusna tradicionalna kuhinja. Sigurno ću se ponovo vratiti u budućnosti, jer je ovo iskustvo bilo nezaboravno i ostavilo jak utisak na mene. Toplo preporučujem ovu destinaciju svima koji žele da dožive nešto jedinstveno, poručio je Elsom.

image

Britanski novinari u posjeti Crnoj Gori

- NTO
image

Britanski novinari u posjeti Crnoj Gori

- NTO
image

Britanski novinari u posjeti Crnoj Gori

- NTO

Pejzaži i bogata kulturna baština naše zemlje su motivisali novinara Eda Gleavea iz medijske kuće Reach PLC da Crnu Goru posebno promoviše u svojim budućim člancima, kako bi čitaocima prenio sve ljepote ove destinacije. Reach PLC je jedan od najvećih izdavača u Ujedinjenom Kraljevstvu i izdaje mnoge poznate novine, uključujući Daily Mirror, Sunday Mirror, Daily Express, Sunday Express i Daily Star.

- Moja posjeta Crnoj Gori bila je izvanredna. Bio sam zadivljen nevjerovatnim pogledima i pejzažima širom zemlje. To je savršena destinacija za odmor za britanske putnike jer ima mnogo toga da se vidi. Ljubazni domaćini, ukusna tradicionalna hrana, šarmantni stari gradovi, prelijepe planine i bogata kulturna baština čine ovu zemlju još privlačnijom. Svakako bih preporučio posjetu Crnoj Gori svima koji traže nezaboravan odmor, istakao je Gleave.

Crna Gora uživo u jednom od najgledanijih programa britanske televizije ITV: Ovo je prava destinacija za odmor

EasyJet je već prepoznao potencijal Crne Gore, te je pored linija iz Londona i Mančestera, ove godine uveo dodatne linije sa još jednog londondskog aerodroma i Bristola. Ova inicijativa značajno doprinosi prisutnosti Crne Gore na tržištu Velike Britanije, dok će studijska posjeta novinara dodatno podstaći promociju naše zemlje u britanskim medijima, privlačeći interesovanje šire publike.

EasyJet, britanska niskobudžetna aviokompanija sa sjedištem na aerodromu London Luton, ima preko 900 domaćih i međunarodnih avio-linija u više od 34 zemlje preko svojih pridruženih aviokompanija EasyJet UK, EasyJet Switzerland i EasyJet Europe.

Podršku u organizaciji ove studijske posjete novinara iz Velike Britanije dali su NTO CG, lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Kotora, Budve, Žabljaka i Cetinja, kao i Kotor Cable Car.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:05