Форум жена никшићке УРЕ / - ФОТО: УРА
10/10/2021 u 12:33 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Форум жена никшићке УРА обиљежио Међународни дан дjевоjчица

Ових дана нас броjни трагични догађаjи опомињу колико jе важно правовремено дjеловање, заштита и едукациjа дjевоjчица, наводи се у саопштењу

Поводом Међународног дана дјевојчица Форум жена никшићког одбора Грађанског покрета УРА обиљежио је радионицом која је одржана у Градској кући. Кроз разговор, којем је присуствовала и политичка директорка Покрета Ана Новаковић Ђуровић, истакнута је неопходност стварања бољих услова за квалитетнији и равноправнији живот женске дјеце.

- Ријеч је о условима који ће омогућити исказивање пуног потенцијала женског дјетета. Стављајући акценат на нарастајућу стопу насиља над дјевојчицама и женама у нашем друштву и уз стратешку подршку НВО СОС Никшић промовисани су сервиси подршке које та организација пружа жртвама насиља, саопштили су из Форума жена никшићког одбора УРА.

У саопштењу је наведено да су организаторке и учеснице истакле да се и након скоро два вијека борбе за права жена, дискриминација, мизогинија, мобинг и други облици насиља над женама упорно настављају.

-Ових дана нас бројни трагични догађаји опомињу колико је важно правовремено дјеловање, заштита и едукација дјевојчица. Из Форума жена никшићке УРЕ упућен је позив свим политичким субјектима, јер сматрају да је ово тема која треба да интегрише цјелокупно црногорско друштво: ,,Дјевојчице, дјевојке, жене... Не дозволите да вас страхом покоравају, нијесте објекти мушке жудње нити мржње, ви сте субјекти који мисле, говоре и дјелују, истакнуто је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:58