/ фото: Драган Стојановић
24/06/2021 u 09:44 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гдје је „Водаком” утрошио 16 милиона еура средстава кредита КФВ банке

Нама одборницима би требало да објасне шта је урађено са тих 16 милона еура и много више од тога, на изградњи хидротехничке инфраструктуре у Бару, каже Шуштер

Одборник Милош Шуштер (УРА) каже да је преко фирме „Водаком” утрошено најмање 16 милиона еура средстава кредита КФВ банке.

- Ми о тим парама још увијек појма немамо. Тај износ је вјероватно тачан или апсолутно тачан, јер је прошао преко рачуна банака односно преко трезора Општине и не сумњам у цифру. Међутим никад нисмо сазнали зашто је потрошено 16 милиона еура, који су ефекти тога, шта је ту пројектовање, шта је грађење, шта је ту опрема, надзор, шта технички пријем, а од 2016. године ми је познато да је искључиви носилац или доносилац свих одлука био „Водаком”. Осим средстава кредита од 28 милиона за побољшање водоснабдјевања и отпадне воде, КФВ банка је обезбједила четири ипо милона еура такозваног финансијског доприноса. О учешћу тог новца ја мислим да међу барским одборницима нико ништа не зна. Нама одборницима би требало да објасне шта је урађено са тих 16 милона еура и много више од тога, на изградњи хидротехничке инфраструктуре у Бару - каже Шуштер, наглашавајући:

- Ми већ дуже вријеме расправљамо о тој фирми и њеном значају за наш град, о инвестицијама које је искључиво та фирма вршила за наш рачун, а по њиховим одлукама. Ми морамо добити детаљан извјештај о утрошку новца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:22