Плажа у Морињу / -GOOGLE
12/07/2021 u 06:50 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гостију у Костањици и Морињу око 70 одсто, али слабије платежне моћи

Предсједник МЗ Шпиро Вуловић указује на потребу уређења шеталишта на потезу Костањица - Морињ, од руског насеља до Липаца, у дужини од око три километра

Туристички капацитети у Костањици и Морињу у јулу мјесецу су попуњени око 60 до 70 одсто, што је на нивоу попуњености као у истом периоду 2019. године, при чему је платежна моћ гостију мања.

- Разумијемо да је корона пандемија свакога оштетила; тако да су људи били жељни да дођу на море, а опет нису имали финансијске могућности као некада. Ове године смо тражили насипање пијеска на три природне плаже у Костањици на које никада до сада нико није насуо ни зрно, али из Морског добра нису реаговали. У Морињу постоји само једна велика плажа на којој је закупац приватно лице које је и одржава, саопштио је за "Дан" Шпиро Вуловић, предсједник Мјесне заједнице (МЗ) Морињ, најављујући да ће након више година паузе, ове поново бити организовано "Морињско вече" и то крајем августа, али и "Морињска гитаријада".

image

Шпиро Вуловић, предсједник МЗ Морињ

-Б.М.

Нови Савјет МЗ, који је формиран прије више од годину дана, потрудио се, каже, да "одради оно што је до њега; мале ствари које грађанима много значе", при чему је буџет МЗ, истиче, 1.500 еура. Тражили су, додаје, повећање како би могли да реализују више активности, које у том случају не би радила Дирекција за уређење града преко извођача на тендерима, чиме би дошло до уштеде средстава.

Вуловић каже да је ове сезоне уклоњено десетак оштећених стабала багремова дуж шеталишта од "Трамонтане" у Морињу до Липаца, а на њиховим мјестима посађене нове саднице. Прије неколико дана постављене су и нове клупе, а предстоји, најављује, освјетљење млина Војводића (није у функцији), који је претходно очишћен од растиња.

image

Потребно уређење шеталишта; Морињ

-Б.М.

Када је водоснабдијевање у питању наглашава да је редовно, али су проблематичне височије коте гдје тамошња домаћинства имају бистјерне или пластичне цистјерне. Додатне потребе пријављују се МЗ пар дана унапријед, а вода се по минималним цијенама допрема цистјерном из Котора или ДВД Пераст (МЗ плаћа гориво). Одвоз смећа је редован, контејнерска мјеста се одржавају на задовољавајућем нивоу, а МЗ је наводи, тражила постављање на још двије локације. Указује на потребу уређења шеталишта на потезу Костањица - Морињ, од руског насеља до Липаца, у дужини од око три километра.

- То шеталиште је потребо поплочати и то је једна од приоритета. У Костањици су природне плаже буквално испод саме магистрале. Туда нема никакве заштитне одграде, па туристима који дођу да се купају изнад главе пролазе аутомобили који јуре 80 км на сат. Надамо, а то је у начелу договорено, да би следеће године шеталиште могло почети парцијално да се ради - каже Вуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:49