Порушена кућа Ханифе Дрешевић / -Архива
28/10/2021 u 23:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градиће објекат у центру Тузи за потребе Меџлиса

Планирамо да рецимо има четири стана, а новац ће се употребљавати за потребе Меџлиса, казао је ефендија Бајрам Диздаревић

Oмладина Меџлиса исламске заједнице Тузи покренула је акцију градње новог објекта у центру Тузи на мјесту гдје је некада била кућа Ханифе Дрешевић. Кућа је завјештана Меџлису и како је казао ефендија Бајрам Диздаревић била је у трошном стању, годинама је пропадала и постала неупотребљива.

– Меџлис је финансијски недовољно моћан да сруши ту кућу и сагради нови објекат. Сада смо одлучили да је порушимо и да чим будемо у прилици ударимо темеље и чекамо прилику да се неко од донатора јави да помогне градњу. Идемо корак по корак. Новац за изградњу тренутно немамо. Међутим, битно нам је било да срушимо трошну кућу и да видимо како ће се ствари одвијати – наводи Диздаревић.

Он истиче да кућа не представља никакав културни споменик, те да су могли да је поруше.

– Нећемо је градити каква је била јер није имала статус културног споменика. Тај простор ћемо искористити како би нови објекат био профитабилан. Планирамо да рецимо има четири стана, а новац ће се употребљавати за потребе Меџлиса. Од тог новца ћемо помагати сиромашнима, плаћати службенике... Суштина је да Меџлис буде самоодржив – рекао је Диздаревић.

За градњу новог објекта неопходно им је 200.000 еура.

– Требаће нам неких 200.000 еура. С тога позивамо људе добре воље да нам помогну да што прије саградимо кућу. Општини Тузи се нијесмо обраћали за помоћ. Са њима смо кренули у неки други пројекат и чекамо да се реализује – казао је Диздаревић.

А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 00:43