Herceg Novi / - FOTO: ŽANA BOJANIć
29/08/2024 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Herceg Novi: Raspored restriktivnog vodosnabdijevanja

Zbog izvođenja remontnih aktivnosti u hidrotehničkom tunelu Gorica-Plat u periodu 02. septembra od 01:00 do 08. Septembra u 22:OO sata biće obustavljen dotok vode za Herceg Novi.

Situacija odnosno dinamika radova na remontu postrojenja i hidrotehničkog tunela pratiće se na dnevnom nivou i u slučaju bilo kakve izmjene javnost će biti blagovremeno obavještena, saopšteno je iz preduzeća Vodovod i kanalizacija DOO.

Tokom perioda obustave dotoka vode sa vodostana „Plat” potrošači će se snabdijevati vodom iz lokalnog izvorišta Opačica, određenim količinama vode iz izvorišta Karasovići u Konavlima i sistema Regionalnog vodovoda crnogorsko primorje.

– Apel i molba svim potrošačima da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi je mogli isporučivati po rasporedu vodosnabdijevanja. U koliko se voda bude racionalno koristila, odnosno samo za one nužne potrebe, postoji mogućnost da se satnice vodosnabdijavanja produže, a ovo isključivo zavisi od samih potrošača – napominju iz Vodovoda.

Kako raspoložive količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano snabdijevanje, cijele opštine, svih visinskih zona, neophodno je uvođenje restriktivnog režima. Distribucija vode će se obavljati prema sledećem rasporedu:

– Naselja od Sutorine do Savine od 07:00 do 09:00 i od 19:00 do 21:00 časova

– Naselja od Meljina do Bijele od 05:00 do 07:00 i od 17:00 do 19:00 časova

– Naselja Podi, Čela i Topla III od 05:00 do 07:00 i od 17:00 do 19:00 časova

– Naselja Bijela i Kamenari će imati kontinuirano vodosnabdijevanje vodom iz Regionalnog vodovoda uz mogućnost prekida u kasnim večernjim satima od 01:00 do 05:00 časova

– Naselje Ratiševina od 06:00 do 09:00 i od 18:00 do 21:00 časova

– Ulica Sušćepanska, odnosno potrošači koji su priključeni na potisni cijevovod rezervoara Stanišića dubrava će imati vodu u onom vremenskom periodu kada se vrši punjenje rezervoara.

– Naselje Žvinje će se snabdijevati cistijernom po potrebi kao i druga naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobiti vodu.

Kontakt telefoni za naručivanje cistijerne: 067/213-810

Vrijeme trajanja vodosnabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu na pripadajuće rezervoare. Ukoliko dođe do bitnijih promjena u sistemu vodosnabdijevanja potrošači će biti blagovremeno obaviješteni. Skrećemo pažnju potrošačima da prethodno restriktivnom režimu snabdijevanja, pregledaju svoje hidrofore i otklone eventualne nedostatke.

IZ Vodovoda Posebno mole vlasnike bazena za plivanje, da u ovom periodu ne obavljaju punjenje ili dopunjavanje svojih bazena vodom iz sistema.

Preduzeće Vodovod i kanalizacija će se truditi da u skladu sa mogućnostima obezbijedi dodatne količine vode za veće hotele i turističke komplekse.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:30