Поглед на Горњи Грбаљ / -Б.М.
25/10/2021 u 06:39 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из МЗ Горњи Грбаљ поручују: Малим корацима иде се ка реконструкцији путева

Општина и Управа јавних радова обезбиједиле су 600 хиљада еура за реконструкцију пута Ластва Грбаљска – Стара Фортица, истиче предсједник МЗ Радосав Тујковић за "Дан"

Лоше снабдијевање водом у љетњим мјесецима и електричном енергијом током читаве године, али и дјелимично лоша путна инфраструктура, најзначајнији су проблеми подручја мјесне заједнице (МЗ) Горњи Грбаљ. По ријечима предсједника те МЗ Радосава Тујковића, на састанку са директором которског Водовода, одржаном почетком године, обећано им је да ће то предузеће урадити све што је у могућности да током љетње сезоне не долази до значајних рестрикција воде, али насеље од Ст. Фортеце до уласка у Пржицама ни након тога није имало воде и по мјесец и по дана.

image

Радосав Тујковић

-Б.М.

– У разговору са потпредсједником општине Небојшом Шеваљевићем добили смо обећање да ће се почети озбиљно са уређењем водоводног система кроз Горњи Грбаљ. Координационом тијелу за општину Котор при ЦЕДИС-у упутили смо допис у којем смо изнијели проблеме везане за електроснабдијевање и електромрежу у Горњем Грбљу, уз отворен позив за састанак са Савјетом МЗ. Што се тиче путне инфраструктуре, малим корацима се иде ка њеном побољшању. Наиме, захваљујући предсједнику општине Владимиру Јокићу, који је заједно са директором Управе јавних радова Бором Лучићем, обезбиједио 600.000 еура за реконструкцију путног правца од Ластве Грбаљске до Старе Фортице, вјерујемо да ће овај наш велики проблем што прије бити ријешен. Средства у износу од 115.000 еура требало би да се реализују ове године и већ је потписан уговор за реализацију пројеката у том износу – казао је Тујковић за "Дан" и додао да се од тог износа управо реализује изградња потпорног зида и проширење пута у Сутвари.

Неопходна хитна санација одрона на локацији Градац

У МЗ се надају и да ће Општина Котор имати слуха за дугогодишњи проблем нестабилне стијенске масе на локацији Градац на путном правцу Ст. Фортеца – Ластва Грбаљска, а Тујковић упозорава да тим путем пролази и школски аутобус.

– Ту свако мало долази до одрона. Будући да Дирекција за уређење и изградњу Котора има пројекат на који је ресорно министарство дало сагласност, не видим разлог зашто се не би хитно приступило санацији – истиче Тујковић.

Како је додао, Дирекција је расписала и договорила радове за асфалтирање улице у Сутвари и надају да ће се и то што прије завршити, као и изградња потпорног зида у Горовићима изнад Дома културе.

У плану је и санација и проширење мостова у Шишићима и Дубу, а ЦЕДИС је асфалтирао пут од Братешића ка Горовићима у дужини од 260 метара зато што је у претходном периоду направио штету на том дијелу трасе.

Тујковић каже да би до краја године требало да се изврше радови на проширењу путног правца Шишићи–Горовићи у износу од 70.000 еура, проширење локалног пута у Доњој Сутвари у износу од 10.000 еура, изградња потпорног зида у Шишићима у износу од 50.000 еура, као и пробијање пута у селу Дуб у износу од 13.000 еура. Што се тиче претходне године, фирма "Тујко" д.о.о. је из својих средстава асфалтирала 330 метара локалног пута Шишићи–Братешићи и санирала и асфалтирала 600 метара путног правца Зећанка–Наљежићи–Шишићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:59