/ Фото: Са сусрета
11/05/2022 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карић - Ђурашковић: Почетак сарадње Сарајева и Пријестонице Цетиње

Ђурашковић је поздравио предстојеће братимљене главних градова који ће још више учврстити односе између Црне Горе и Босне и Херцеговине

Градоначелница Сарајева Бењамина Карић уприличила је данас пријем за делегацију Пријестонице Цетиње, предвођену градоначелником Николом Ђурашковићем.

-Данашњи сусрет представља почетак и отвара перспективу развоја будуће сарадње између наша два града. Ми као градоначелници требамо да повезујемо наше грађане, народе, привреднике, умјетнике, младе. То је наша обавеза, али и интерес и потреба- истакла је градоначелница Сарајева. 

На тај начин, казала је Карић, приближћемо једни другима наше културне и туристичке потенцијале те је овом приликом позвала градоначелника Ђурашковића и грађане Пријестонице Цетиње на Сарајево Филм Фестивал који ће ове године бити обогаћен посебним садржајима.

Током пријема, градоначелници су представили пројекте и приоритете градских управа. Усагласили су се да су редовна комуникација и контакти темељ будуће добре сарадње два града, посебно у области туризма, културе, заштите културно-историјског наслијеђа

-Традиционално волимо доћи у Босну и Херцеговину, а посебно у Сарајево. Наша два града су носиоци поруке мира- истакао је Ђурашковић те најавио да данашња посјета представља почетак обострано корисне сарадње.

Ђурашковић је поздравио предстојеће братимљене главних градова који ће још више учврстити односе између Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 08:32