Дом здравља у Печурицама / - фото: Д.С.
10/11/2021 u 11:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ко је пропустио да легализује објекат Дома здравља у Печурицама?

Не разумијемо да током 15 година колико није радила амбуланта у Мркојевићима ниједном нисте тражили рјешење Општине Бар да се Дом здравља у Мркојевићима легализује, а знамо да је саграђен `80-их година прошлог вијека, пише у саопштењу Дома здравља

Предсједник МЗ Мркојевићи Сенад Арабеловић у оквиру иницијативе отворених врата био је гост директору Дома здравља Бар Вуку Вујовићу. Теме састанка биле су иницијатива за отварање апотеке у оквиру амбуланте у Печурицама, продужење радног времена љекара у амбуланти Печурице на цијелу радну недјељу и организовање рада постојеће амбуланте као туристичке у току љетње сезоне.

Оно што је Вујовића ипак посебно изненадило јесте чињеница да је објекат Дома здравља у Печурицама узет у закуп који се плаћа.

- Разумијемо ваше потребе, али не разумијемо да током 15 година колико није радила амбуланта у Мркојевићима ниједном нисте тражили рјешење Општине Бар да се Дом здравља у Мркојевићима легализује, а знамо да је саграђен `80-их година прошлог вијека. Као што знате боље од мене, та установа није у нашем посједу, и искључиво захваљујући доброј вољи господина Чикмировића код нотара је објекат узет у закуп који плаћа Дом здравља Бар. Уговор траје још три године, а може се прекинути зависно од воље господина Чикмировића. Мислим да је то питање од круцијалног значаја, а Дом здравља ће своје активности спроводити ефикасно, и ни у једном тренутку, нити у било ком сегменту нећете бити запостављени - стоји у саопштењу Дома здравља након сусрета Вујовића са Арабеловићем.

Вујовић каже да ће у току наредне седмице расписати конкурс за доктора у амбуланти у Печурицама, и у сарадњи са Министарством здравља и апотекарским установама које нису у надлежности Дома здравља размотрити и упутити молбу за отварање апотеке.

- Надам се да мјештани разумију да је пандемија корона вируса погодила цијели свијет, па није заобишла ни Дом здравља Бар, који одговара успјешно свим изазовима. Љекари покривају Ковид, редовне пацијенте, пункт за вакцинације. Од скоро је Дом здравља ангажовао и интернисту у амбуланти у Печурицама. Што се тиче стоматологије, она није у нашој надлежности - додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:00