На сједници СО Тиват није било кворума за одлучивање / -Радио Тиват
28/12/2021 u 06:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комненовић најавио: Тиват иде на привремено финасирање

Очекујем да се наредних дана и у државном парламенту донесу неке важне одлуке за функционисање државе, па ће се након тога и неке ствари у Тивту рашчистити и разбистрити, истакао је Комненовић

Ни јуче, пети пут по реду, покушаj да се одржи 11. сjедница Скупштине општине Тиват ниjе успио jер се у заказано вриjеме у скупштинскоj сали поjавило само 16 одборника владаjуће коалициjе грађанских листи Народ побjеђуjе, Бокешки форум и "Горан Божовић – часно и одговорно за бољи Тиват". Како преноси Радио "Тиват", на сједницу није дошао нико од укупно 15 одборника опозиционих партиjа ДПС, СД и ХГИ, као ни jедини одборник СДП-а, партије коjа jе у септембру званично повукла парламентарну подршку коjу jе до тада давала мањинскоj коалиционој власти. Кворума за одлучивање није било, па се ниjе могло расправљати ни о jедноj од укупно чак 54 тачке дневног реда. Предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић најавио је да ће испунити своjу законску обавезу и дониjети одлуку о привременом финансирању Општине за прва три мjесеца наредне године, jер буџет ниjе усвоjен у редовноj процедури до краjа ове године, како то закон налаже.

– Имамо онда до 31. марта наредне године времена да се неко дозове памети, направи кворум и донесе буџет на сjедници СО. Уколико се то не деси, последња и наjпоштенија опциjа су ванредни избори – рекао jе Комненовић додаjући да jе оно што се дешава на политичкоj сцени Тивта у великоj мjери везано и за дешавања са државном влашћу и да он очекуjе "да се наредних дана и у државном парламенту донесу неке важне одлуке за функционисање државе", те да ће се након тога "и неке ствари у Тивту рашчистити и разбистрити".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:08