Реконструкција хотела ”Зета” ближи се крају / -Д.Љ.
29/09/2021 u 06:11 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Хотел "Зета" биће отворен 9. децембра

Хотел "Зета" ће запослити од 20 до 25 радника у првој групи, а до 15. новембра ће бити спроведена и њихова обука. Већ се обављају разговори и интервјуи и скоро сви запослени ће бити из Даниловграда, тврди Ковачевић

Након што је више од двије деценије хотел "Зета" представљао руину и ругло града, његова реконструкција се ближи крају. Хотел ће, послије неколико одлагања и пробијања рокова, бити отворен за Дан општине, 9. децембра. Д

Предсједница општине Зорица Ковачевић истакла је да ће грађевински радови на хотелу бити завршени за двије недјеље и да је наручена комплетна опрема од реномираног произвођача из Италије.

image

Зорица Ковачевић

- Архива

–Пошто се ради о реконструкцији, а не о новом хотелу, за опрему су морали да узимају мјере. Добављачи су казали да би опрема требало да буде монтирана до 15. новембра. Да није било пандемије, хотел би био готов. Нема више одлагања рокова, у част ослобођења града, 9. децембра, хотел ће бити у функцији. Хотел "Зета" ће запослити од 20 до 25 радника у првој групи, а до 15. новембра ће бити спроведена и њихова обука. Већ се обављају разговори и интервјуи и скоро сви запослени ће бити из Даниловграда. Инвестиција је вриједна близу три милиона. Данас сам имала састанак са господином Мијачем, а он ће поново за двије недјеље доћи да обиђемо хотел. Без обзира на кашњење, град ће добити хотел са четири звјездице, високог ранга квалитета и опреме – истакла је Ковачевић.

Даниловграђани кажу да граду недостаје хотел и да би објекат што прије требало отворити и повратити му стари сјај који је некад имао. Они се, ипак, прибојавају да се отварање неће десити до краја године.

Марија Видић сматра да хотел неће бити отворен до краја године.

image

Марија Видић

-Д.Љ.

– Да је среће било, сада би већ радио. Једанаест година живим у Подгорици, често боравим овдје, преко пута хотела сам подигнута, ништа се није промијенило... Хотел не ради више од 20 година. Туристи када обилазе манастире пролазе овуда и имају шта да виде- рушевину у центру града. Било је лијепо вријеме када се кафа пила у башти некадашњег хотела. Самтрам и да ће Даниловграђани сачекати с отварањем нових радних мјеста, који би у новом хотелу требало да се запосле. Вољела бих да се хотел отвори што прије, да људи могу да се запосле, да не сједе кући, јер су фабрике затворене – казала је Видић.

Зоран Јовановић се нада скоријем отварању хотела.

image

Зоран Јовановић

-Д.Љ.

– Даниловграду недостаје хотел. Најављено је да ће бити отворен до краја новембра. Надамо се да ће се то овог пута и десити. Свакоме фали хотел, нарочито старијим људима који су некад тамо проводили слободно вријеме. Хотел има душу, тако да суграђани једва чекају да се,, Зета'' поново отвори. Поред тога, отвориће се и нова радна мјеста – истакао је Јовановић.

image

Драган Бабић

-Д.Љ.
Култно мјесто које је привлачило људе са свих страна

Драган Бабић подсјећа да је хотел "Зета" некад био култно мјесто.

–У њему су се окупљали и долазили људи са свих страна. Сад туриста нема гдје да преноћи, а сјећам се када су некада у Подгорицу долазили фудбалери Партизана, Црвене звезде, Хајдука и боравили у хотелу "Зета". Говорило се да је требало да буде отворен за прошлогодишњи Дан општине, а ево ни сада не ради. Био сам својевремено на отварању хотела када је изграђен и сјећам се да је некад запошљавао 50-ак људи. У башти хотела су организоване разне промоције. Културна дешавања имају своју причу, тако да кроз туризам град привлачи туристе да га посјете и да се што више у њему задрже, а не да само буду у транзиту. Хотел би допринио бољој понуди града. Видим да се ради, једно вријеме су радови били стали, тако да сам дјелимично оптимистичан да ће се до краја године хотел отворити – казао је Бабић.

Зоран Поповић каже да је хотел дуго година представљао ругло у центру града.

–Ништа се у Даниловграду не ради, ово је град који нема перспективу. Послије стотину заврзлама, прича, мислим да ће хотел "Зета" бити отворен до краја године. Толико година био је ругло у центру града. Даниловград би могао да живи од туриста. Партији на власти то је једина сламка спаса за изборе у мају идуће године, али све им је џаба, народ их је давно прочитао, тако да ће изгубити. Отвориће се нова радна мјеста, али то ће бити за људе које ће да купе за изборе. На претходним парламентарнинм изборима доживјели су убједљиви пораз. Даниловграду ће да сване кад ова гарнитура ДПС-а оде с власти, јер горе не може бити – сматра Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:26