SA SASTANKA / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
20/08/2024 u 13:49 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Kovačević: Opština će pomoći svim porodicama koje su u požaru ostale bez krova nad glavom

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, povodom nedavnog požara u naselju „Budo Tomović", upriličio je sastanak sa predstavnicima REA populacije i drugih organizacija i institucija, u cilju pružanja pomoći porodicama koje su ostale bez svojih domova.

Predsjednik Kovačević je istakao da se Opština Nikšić odmah nakon nemilog događaja odgovorno odnijela prema onima koji su iznenada ostali bez krova nad glavom, obezbijedivši im privremeni smještaj i hranu u hotelu „Trim".

- Opština će pružiti neophodnu pomoć i podršku i obezbijediti četiri stambene jedinica za porodice koje su ostale bez smještaja, čime će njihovim članovima privremeno biti riješeno stambeno pitanje - poručio je Kovačević.

image

SA SASTANKA

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

Učesnici sastanka saglasni su da je neophodno raditi na trajnom i održivom rješenju i s tim u vezi razgovarano je o projektu Savjeta Evrope za izgradnju 110 stanova porodicama u stanju socijalne potrebe.

Nakon sastanka učesnici su obišli stanove u kojima će biti smještene ugrožene porodice kako bi se upoznali sa njihovim uslovima i opremom.

image

SA SASTANKA

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

Sastanku su prisustvovali Sokolj Beganaj iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, imam Islamske zajednice u Nikšiću Damir Hodžić, Mensur Šalja iz Romskog savjeta, Ana Macanović iz Crvenog krsta, Fana Delija iz Centra za romske inicijative, Slavko Milić iz Defendologije, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, šef kabineta predsjednika Marko Perućica i Miljaim Delija.

Četiri romske porodice ostale bez krova nad glavom: "U јednom trenu sve što su imali postalo јe pepeo"

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 21:46