Marko Kovačević / dan arhiva
05/09/2024 u 14:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kovačević: Uginule krave biće danas uklonjene iz Župe nikšićke

Opština Nikšić naredila je da se uginule zaražene krave, koje su zakopane u Župi nikšićkoj, uklone sa te pozicije i da se nađe druga adekvatna lokacija - saopštio je predsjednik lokalne samouprave i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević.

Poslanica Demokratske partije socijalista Sonja Milatović kazala je, tokom današnjem skupštinskog zasijedanja, da je lokalno komunalno preduzeće u Župi zakopalo 50 krava koje su uginule usled zaraze kju groznicom i zatražila da se utvrdi odgovornost za incident zbog kojeg mještani danas strahuju za svoje zdravlje.

Kovačević je rekao da su lokalne službe reagovale neadekvatno i da će to danas biti ispravljeno.

Čim su nas obavijestili o tome, naredili smo da se uklone sa te pozicije i da se odredi druga adekvatna lokacija“, kazao je Kovačević.

U Župi nikšićkoj trajno zakopano preko 50 uginulih krava, krivične prijave protiv izvršilaca

On je rekao da je u pitnaju bio nesporazum i da su, zbog hitnosti situacije, stari radnici Komunalnog upotrijebili prakse iz prošlosti, a koje nijesu bile dobre.

- Mi smo reagovali i ispravili našu grešku, a ispitaćemo i vidjeti ko je i kako tamo u prošlosti odlagao isti taj otpad - rekao je Kovačević.

Uginule životinje su, prema navodima nevladinih organizacija, bez obavještavanja mjesne zajednice i mještana, zakopane u mjestu Bunić, koje se nalazi na oko 20 metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, i na samo stotinu metara od Liverovićkog jezera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:10