Завршена Крос Бордер конференција / - фото: ТЕХНОПОЛИС
09/10/2021 u 10:34 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Крос Бордер конференција: Дигитални номадизам као стил живота

У Будви је завршена Крос Бордер конференција у организацији никшићког Технополиса, а један од медијскијих покровитеља био је Дневни лист Дан

Дневне новине Дан биле су један од медијских покровитеља Крос Бордер конференције коју је у Будви од 4-6. октобра са партнерима организовао никшићки Иновационо-предузетнички центар “Технополис”. Конференција је окупила више од 160 учесника на којој је 25 говорника  из 11 различитих земаља свијета говорило о савременим трендовима рада-дигиталним номадима и coworking сцени.

- На конференцији је јасно истакнут потенцијал прилагођавања досадашњег начина рада савременим трендовима с нагласком на дигитални номадизам као стил живота. Интерактивне панел дискусије изњедриле су предности земаља региона за дигиталне номаде – релативно ниске трошкове живота, сигурност, климатске услове, отвореност и топлину људи. Истакнуто је да се земље региона не требају фокусирати на привлачење просјечног дигиталног номада него на креирање могућности за све, али да у овом процесу једни на друге не требају гледати као на конкуренцију, него као на сараднике и партнере – саопштено је из “Технополиса”.

О дигиталним номадима и раду на даљину, разговарало се и из перспективе дигиталних номада који су истакли предности овог стила живота, али и позитивне утиске о земљама региона.

- Рад на даљину је дефинисан и као алат за побољшање ефикасности предузећа, квалитетнију организацију тимова и здравији стил живота. То су потврдили и представници регионалних медија када су говорили на који начин су свој рад адаптирали на новонасталу ситуацију која је захтјевала рад на даљину, наведено је у саопштењу.

На конференцији су представљени и пакети услуга за дигиталне номаде које ће ускоро понудити мрежа Code Hub-ova, coworking простора у Мостару, Никшићу, Тузли и Задру, а кроз примјер Дубровника истакнута је важност сарадње туристичке заједнице, локалне власти те појединаца и организација који овој циљној групи могу понудити квалитетан садржај приликом боравка на одређеној локацији. “Технополис” је конференцију организовао са ИНТЕРА Технолошким парком из Мостара кроз пројекат “2 CODE” који је конфинансиран средствима ЕФРР и ИПА 2 фондова Европске уније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:01