Момчило Лековић / - фото: Демократе
27/11/2021 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Да ли jе Раичевић локалном инвеститору Паjковићу препустио управљање општином Бар?

Он је подсjетио је да jе исти инвеститор, такође без одобрења и дозволе, почетком ове године, у Сутомору у ексклузивноj зони Морског добра изградио каменолом, а да су општинске службе биле само ниjеми посматрачи.

Последњи догађаj у Македонском насељу и оштећење подземног кабла од стране локалног инвеститора коjи изводи радове на приступноj саобраћаjници за стамбени обjекат коjи гради, доказ су немоћи општине Бар и истовремено потврда да се у овоj Општини више питаjу локални инвеститори блиски локалноj власти него ли њен предсjедник, казао је одборник Демократа Момчило Лековић.

Подсјетио је да, ово ниjе jедини прекршаj овог локалног  грађевинског инвеститора, већ jе само "кап у мору" прекршаjа, како ове, тако и претходних година. Прекршаjи се по старом добром устаљеном обичаjу евидентираjу тек након приjаве грађана, готово никада по службеноj дужности, а прекршаjне казне често минималне, служе само како би се покрила незаконитост и исценирало залагање надлежних општинских служби.

image

фото: Демократе

- фото: Демократе

- Тако jе у Сутомору, тек након наше приjаве, барска Комунална полициjа због извођења радова односно “копања асфалта” без одобрења и дозволе у Улици Ива Новаковића код гараже "Инекс", извођачу радова Горану Паjковићу изрекла прекршаjни налог, иако и дан данас са сигурношћу не знамо шта jе поменути инвеститор откопавао односно закопавао на овоj jавноj површини? - додао је Лековић.

Лековић је подсjетио је да jе исти инвеститор, такође без одобрења и дозволе, почетком ове године, у Сутомору у ексклузивноj зони Морског добра изградио каменолом, а да су општинске службе биле само ниjеми посматрачи. На сву срећу, након нашег ангажовања код надлежних државних институциjа рад овог каменолома jе привремено заустављен.

Умjесто да буде “брана” узурпаторима простора и заустави незаконите радње сваког инвеститора коjи угрожава простор, а нарочито оног домаћег, да не кажемо партиjског, Предсjедник Општине Бар Душан Раичевић jе очигледно одлучио да руковођење Општином и управљање простором неформално препусти локалним барским инвеститорима, у овом случаjу и конкретно, инвеститору Горану Паjковићу, закључио је Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 22:24