Одборници Демократа / - фото: Д.С.
04/01/2022 u 07:18 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Локална власт у Бару годинама пред изборе обећава исте пројекте

Сигуран сам да ће у мају, односно јуну ове године, то бити последњи пут, јер грађани не живе само пред изборе, односно мјесец дана изборне кампање, већ живе континуирано током све четири године мандата, каже одборник Демократа

Одборник Момчило Лековић (Демократе) каже да се из буџета за 2022. годину јасно види да „улазимо у изборну годину”.

- Сигуран сам да ће у мају, односно јуну ове године, то бити последњи пут, јер грађани не живе само пред изборе, односно мјесец дана изборне кампање, већ живе континуирано током све четири године мандата. То што ће локална власт нешто сада обећати, нешто изградити минорно три дана пред одржавање избора, није у реду према грађанима, а није добро ни за сам град - каже он и додаје:

- Ево зашто је овај буџет изборни. Капитални буџет 2017. године, дакле у години кад није било избора, био је само четири милиона и 950.000 еура. Следеће, 2018. године, у години локалних избора капитални буџет планиран је у износу од 8.110.000 еура, значи ради се о значајном повећању. У 2019. години, када такође није било избора, капитални буџет смањује се на 7,3 милиона еура. У 2020. години, години круцијалних парламентарних избора, капитални буџет расте на 8.620.000 еура. У 2021. години, у којој немамо изборе, капитални буџет је 7.810.000 еура. И у коначном, као што се да видјети, капитални буџет у овој години планиран је у рекордном износу од 9.730.000 еура. Ми знамо да су предстојећи локални избори у Бару за све партије на власти бити или не бити - каже Лековић, истичући да су ово јасни показатељи да руководиоци актуелне локалне власти сматрају да само у изборној години треба радити у корист грађана.

- Та политика је потпуно погрешна, и понављам, скупо ће коштати ову локалну власт. Грађани нису од јуче, они се сјећају и обећања за базен, и деценијски неиспуњеног обећања изградње азила, као и многих других мањих или већих инвестиција које се провлаче последњих година. Рецимо, у буџету за 2010. годину су имали у плану реконструкцију Дома културе, изградњу дјечјег вртића на Тополици. Дакле, то је прије пуних 11 година. У 2013. години, прије пуних осам година, планирали су све оно што сада планирају, реконструкцију Дома културе, изградњу објекта азила за псе, изградњу олимпијског базена, спортских терена у Сутомору који никада нису угледали свјетлост дана, уређење трга у Сутомору и улице Ива Новаковића, све оно што сада немамо, а шта они сада пребацују новој власти као нешто што мора хитно, ужурбано и по хитном поступку да решава. А гдје су они били протеклих година - пита Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:03