Лековић / - фото: Демократе
04/12/2021 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Надамо се да jе Раичевић сазнао гдjе су завршили милиони од Маљевика

Жарко Павићевић, тада у своjству првог човjека града,био је главни прокламатор овог посла коjи jе Бару требало да донесе вишеструке бенефите. Осим безброj судских процеса са инвеститором, на Маљевику данас немамо апсолутно ништа, каже Лековић

Морамо признати да смо таман на кратко заборавили велику мистериjу у вези са продаjом градског грађевинског земљишта на Маљевику из 2007. године и чињеницу да са сигурношћу не знамо гдjе су завршила 44.370.878,00 еура коjе jе Општина Бар тада добила по основу купопродаjне циjене и плаћања диjела накнаде за уређење грађевинског земљишта од стране инвеститора, али нас jе прошлонедjељни ђир двоjице партиjских колега улицама нашег града подсjетио на ову велику мистериjу коjоj и дан-данас не знамо ни почетак али ни краj, каже одборник Момчило Лековић.

Подсjећа да jе управо Жарко Павићевић тада у своjству првог човjека града био главни прокламатор овог посла коjи jе граду Бару требало да донесе вишеструке бенефите. Осим безброj судских процеса са инвеститором, као што се зна и види, на Маљевику данас осим голе ледине немамо апсолутно ништа.

- Ипак, Општина jе од овог посла профитирала више од 44 милиона еура али ми и дан-данас не знамо гдjе су завршили ови милиони и да ли су они можда депоновани на неком од рачуна неких банака у Црноj Гори?

image

Раичевић и Павићевић

- принтскрин Јутјуб

И као што у сваком детективском приручнику пише „само прати траг новца и доћи ћеш до рjешења“, тако се и ми надамо да jе предсjедник Општине Душан Раичевић у детективском маниру одлучио да прошета са Жарком Павићевићем, како би га приупитао и сазнао гдjе су завршили милиони од Маљевика? Заиста вjеруjемо да први човjек барске општине не подржава то што му jе партиjски колега и претходник оштетио општину и грађане у вишемилионским износима, за шта jе правоснажно и осуђен, па да jе са њим прошле недjеље шетао и отварао спомен-табле са таjним задатком, да би заправо од Павићевића сазнао гдjе су нестали милиони - наводи Лековић.

Сматра да би се управо са тим милионима могли изградити: 2 базена, 3 азила, 2 школе, 1 болница, 1 вртић, пут кроз Мркоjевиће и преко Сутормана са двиjе траке, реконструисати Дом културе, средити Завичаjни музеj, изградити тргове у Сутомору и центру града, па истовремено не би било потребе да предсjедник наше општине криви било кога другог за неизградњу ове инфраструктуре.

- Надамо се да ће предсjедник Општине Бар наставити да шета са Жарком Павићевићем на радост свих нас, све док не сазна гдjе су изгубљени милиони, па да онда засучемо рукаве и почнемо да их трошимо у интересу свих грађана овог града - каже Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:32