предсjедник Клуба одборника Демократа Момчило Лековић / - фото: Демократска Црна Гора
14/08/2021 u 13:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лековић: Наградити храбре барске ватрогасце, обновити маслињаке у Мркоjевићима

Симбол Бара се мора обновити. Сходно томе очекуjемо да надлежно министарство и Општина Бар у сарадњи са Друштвом маслинара у наредном периоду обнове уништене маслињаке, казао је Лековић

Jош већа ескалациjа пожара у Мркоjевићима од приjе два дана, сприjечена jе искључиво надљудским напорима барских ватрогасаца, као и ватрогасаца из сусjедних општина коjи су заjеднички помагали у гашењу ове елементарне непогоде. Међутим, шта би се десило да jе коjим случаjем на териториjи наше општине истовремено горио jош jедан пожар? Вjероватно велика катастрофа, а ово из разлога приjе свега скромног возног парка коjи у овом тренутку барска служба заштите и спашавања посjедуjе, казао је предсjедник Клуба одборника Демократа Момчило Лековић.

image

предсjедник Клуба одборника Демократа Момчило Лековић

- фото: Демократска Црна Гора

Догађаj од приjе два дана, према ријечима Лековића  jе jедна велика опомена за све нас, а нарочито надлежне и Општину Бар коjа мора што хитниjе дjеловати како би унаприjедила барску службу заштите на наjвећу могућу мjеру, сходно њиховим потребама и све већоj приjетњи коjа погађа циjелу Европу па и нашу општину.

– Надлежни никако не смиjу дозволити да они коjи спашаваjу град, његову околину, имовину и коjи приjе свега своjе животе ризикуjу, немаjу могућност да то чине сигурно и ажурно – казао је предсjедник Клуба одборника Демократа.

Очекуjемо да Општина у буџету за сљедећу годину опредиjели средства за куповину бар jедног новог ватрогасног возила, а да у сарадњи са међународним институциjама обезбиjеди донациjу за бар jош jедно возило, каже Лековић.

– Такође, стављање под контролу пожара у Мркоjевићима не смиjе проћи без одређеног знака пажње према овим храбрим људима, па очекуjемо да надлежни комплетну jединицу барске службе заштите адекватно и награде – поручује  предсjедник Клуба одборника Демократа.

И на краjу, у овом пожару и поред надљудских напора ватрогасаца страдало jе више стотина стабала маслина.

–  Симбол Бара се мора обновити. Сходно томе очекуjемо да надлежно министарство и Општина Бар у сарадњи са Друштвом маслинара у наредном периоду обнове уништене маслињаке – казао је Лековић, додајући да би се тиме   наставила традициjа овог краjа и Бара уопште.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:59