/ - фото: приватна архива
03/01/2022 u 08:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лијепе вијести из Истанбула: Ирени Црнчевић није потребна хемотерапија

Драги пријатељи, фамилијо, медији и људи великог срца, који сте се саосјећали са мном у борби коју већ дуго времена водим, исказујем вам безграничну захвалност на подршци коју сте ми пружили, омогућили финансијски да дођем до праве дијагнозе, захвалила се Ирена

Лијепе вијести стигле су у Бар из Истанбула - конзилијум љекара специјалиста Института Ацибадем дао је закључак да за лијечење Баранке Ирене Црнчевић није потребна хемотерапија, као ни оперативни захват. 

Овим поводом, Ирена се јавно захвалила свим људима који су јој прискочили у помоћ , након медијске објаве о здравственим проблемима са којима се бори.

-Драги пријатељи, фамилијо, медији и људи великог срца, који сте се саосјећали са мном у борби коју већ дуго времена водим, исказујем вам безграничну захвалност на подршци коју сте ми пружили, омогућили финансијски да дођем до праве дијагнозе.

Користим прилику да јавности саопштим да прикупљање донација за моје лијечење није више потребно - навела је Ирена у свом Отвореном писму јавности достављеном медијима.

У писму се наводи да је Институт Ацибадем у Истанбулу утврдио је да није потребно спроводити претходно предложене методе лијечења на основу документације коју им је Ирена приложила са клиника Црне Горе и из Србије, већ је потребно само спроводити редовне контроле на њиховој клиници четири пута годишње.

-По контроли је потребно око 2.500 еура са пратећим трошковима.

Укупно је прикупљено 12.488 еура независно од ГоФунд.ме налога, за досадашње анализе (биопсија, анализа крви, ПЕТ скенер, МРИ скенер, итд...) са пратећим трошковима (смјештај, храна и путни трошкови за двије особе) утрошено је око 5.500 еура.

Од прикупљених средстава, 2000 еура је враћено Општини Бар да помогне другима у потреби, а са остатком средстава, укључујући износ на ГоФунд.ме налогу покривам трошкове будућих одлазака на контроле у Истанбулу, како су у Истанбулу и написали у извештају онколога.

Сва средства која остану након преосталих прегледа и контрола биће пребачена као донације људима у потреби о чему ћу обавијестити јавност- истакла је Ирена.

Она је подсјетила јавност да је након дијагностиковања другог рецидива Еwинг саркома уз помоћ МРИ снимка 10/2021 и препоручене треће хитне операције, одлучила да затражи друга мишљења.

Започела је консултације прегледом у Београду, затим у Болоњи и на крају у Институту Ацибадем у Истанбулу. Специјалисти из Црне Горе, Србије и Турске су предложили лијечење хемотерапијом и радиотерапијом комбиновано са оперативним захватом.

Ацибадем је нудио комплетно лијечење, за које је требало издвојити 100.000 еура, на основу приложене документације налаза и дијагноза коју им је послала, а и доктори из Болоње са којима се консултовала замолили су је да им доставља све налазе како би учествовали у лијечењу.

-Након боравка на клиници и снимања ПЕТ скенером, на институту Ацибадем нису потврдили рецидив и нису уочили хиперметаболичке лезије. Како би се осигурали, одрадили су биопсију са 18 игала, и остале нужне претраге, и утврдили да нема рецидива и метастаза.

Конзилијум специјалиста на институту Ацибадем дао је закључак да није потребна хемотерапија, као ни оперативни захват, па самим тим нема ни трошкова који су наведени у старту на основу послате дијагнозе.

Прошла сам кроз изразито тежак период и зато немам ријечи којима бих могла да вам се захвалим на подршци.

Поносна сам на број људи који је разумио моју ситуацију, био уз мене и улагао у мој живот и надам се да ћу овом вијешћу успјети да вам се бар на неки начин одужим за осјећај припадности и блискости коју сте у мени подстакли.

Хвала свима-казала  је Ирена Црнчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:27