Ministarstvo vanjskih poslova / - ARHIVA
09/10/2024 u 08:54 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Međunarodni forum o diplomatskom treningu danas počinje u Budvi

Međunarodni forum o diplomatskom treningu (IFDT), koji će okupiti preko 80 učesnika iz više od 40 institucija iz svijeta, počeće danas u Budvi.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da je IFDT globalna platforma kojoj predsjedavaju predstavnici Bečke diplomatske akademije i Instituta za diplomatske studije Univerziteta Džordžtaun i koja okuplja direktore diplomatskih akademija i drugih srodnih institucija iz cijelog svijeta.

- Ovogodišnje, 50. jubilarno izdanje IFDT, okupiće preko 80 učesnika iz više od 40 institucija, a organizuje se uz podršku UNDP-a u Crnoj Gori - kaže se u saopštenju.

Na otvaranju IFDT-a, koji će trajati tri dana govoriće ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović, direktor Bečke diplomatske akademije i kopredsjedavajući IFDT-a Emil Briks, direktorka Instituta za izučavanje diplomatije na Univerzitetu Džordžtaun i kopredsjedavajuća foruma, Barbara Bodin.

Kako je najavljeno iz Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), na otvaranju će govoriti i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ekaterina Paniklova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 08:54