Milatović / - SRDJAN BOLJEVIC
30/09/2024 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Ljepote planine Hajle ili rijeke Ibar osnov za dalji razvoj planinskog turizma u Rožajama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Dan opštine Rožaje svim stanovnicima tog grada, navodeći da sjećanje na 30. septembar 1944., dan kada su hrabri stanovnici Rožaja oslobodili ovaj kraj od fašističkog okupatora, ostaje jedan od najupečatljivijih simbola antifašističke borbe i slobodarske tradicije Crne Gore.

- Bogatstvo različitosti, neprolazne vrijednosti međuetničkog i međuvjerskog sklada, te čvrsti međuljudski odnosi, kojima se u ovom kraju na svakom koraku svjedoči,  predstavljaju ključni oslonac u izgradnji bolje budućnosti Rožaja i Crne Gore. Prirodni potencijali, kao što su impresivne ljepote planine Hajle ili rijeke Ibar, pružaju osnovu za dalji razvoj avanturističkog i planinskog turizma na ovom području. Njihovom valorizacijom na održiv i odgovoran način, uz očuvanje životne sredine, te  unaprjeđenjem infrastrukture, može se stvoriti povoljan ambijent za inteziviranje privredne aktivnosti u ovom kraju, što će dati dodatan zamah napretku ove opštine, naveo je Milatović.

Ističe da je neophodno zajedničkim naporima lokalne i državne vlasti, obezbijediti uslove za ubrzani ekonomski razvoj, da se kroz privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta stvori nova vrijednost, kako bi mladi ostajali i sudjelovali u sveukupnom prosperitetu Rožaja i crnogorskog sjevera.

- U ovom procesu, od izuzetne je važnosti i uloga brojne dijaspore, čiji doprinos zajednici čini važan oslonac u izgradnji sigurnije i naprednije budućnosti svih građanki i građana Rožaja. U to ime i uz najbolje želje da Rožaje postane mjesto u kojem će se sa ponosom ostajati, živjeti i raditi, još jednom vam najiskrenije čestitam Dan opštine, stoji u čestitki predsjednika Milatovića.

Čestitke povodom Dana opštine Rožaje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 08:34