Unspalsh ilustracija
12/08/2021 u 19:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство: Након разматрања притужби донијећемо акте о образовању комисија за расподјелу средстава

Додају да поменути приговори су били различите природе и сви се појединачно детаљно разматрају у сарадњи са осталим надлежним институцијама, а са циљем превазилажења евентуалних пропуста

Министарство правде, људских и мањинских права  огласили су се поводом саопштењу више НВО и предложене кандидаткиње Суаде Дрпљанин Фетић из Бијелог Поља.

Дрпљанин Фетић: Спријечити злоупотребе у Министарству правде, људских и мањинских права

-Министарство правде, људских и мањинских права и овим путем охрабрује заинтересовану јавност да нам се, кад год цијене да је то неопходно, обрате са циљем корекција свих евентуалних пропуста али и због додатних појашњења. Само на тај и такав начин можемо додатно оснажити повјерење у институције друштва али и успоставити још квалитетнију сарадњу са НВО сектором. С тим у вези, желио бих да обавијестим да смо већ добили одређени број притужби на достављене (прелиминарне) листе чланова и чланица за комисије за расподјеле средстава за 2021. годину-наводе у саопштењу.

Додају да поменути приговори су били различите природе и сви се појединачно детаљно разматрају у сарадњи са осталим надлежним институцијама, а са циљем превазилажења евентуалних пропуста.

-Након што размотримо све притужбе, донијећемо акте о образовању комисија за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2021. години,Такође желим да истакнем да у оквиру Министарства правде, људских i мањинских права нико од надлежних неће бјежати од испитивања појединачне одговорности за све евентуалне грубе пропусте, и сваку пријаву ће пажљиво цијенити и разматрати у складу са формом али и стручним референцама појединачних кандидата  и кандидаткиња. У конкретном случају вјерујемо да није било намјере да било који кандидат или кандидаткиња буду искључени из процеса избора, нарочито ако имамо у виду да, како сам обавијештен, у претходне три године на конкурсе који су били организовани од стране ове организационе јединице, по овом питању, није било притужби. Осим тога, и прелиминарна листа је објављена у законском року-наводе из Министарства.

Додају: "Ипак, још једном наводим да ћу испитати све околности конкретног случаја и о евенуталним несавјесним поступцима обавијестити јавност, а евентуално одговорна лица у складу са датим овлашћењима санкционисати".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 07:29